Καμμενιάδας συνέχεια

Καμμενιάδας συνέχεια
The Parliamentary Foreign Affairs and Defense Committee visits the border islands of Ro, Stroggili Megistis and Kastellorizo, Greece on December 5, 2016. / , , 5 2016. Menelaos Myrillas / SOOC

Η ΝΔ συνεχίζει τον "ιερό πόλεμο" για την ταύτιση της ορθοδοξίας με το ελληνικό κράτος με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος προκαλεί αμηχανία για άλλη μία φορά στο Μαξίμου. Στην αντιπαράθεση τοποθετήθηκαν παίρνοντας αποστάσεις και από τις δύο πλευρές το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου και στην επικαιρότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί η αντιπαράθεση για την ταύτιση της ορθοδοξίας με το ελληνικό κράτος με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, στις οποίες αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Γεγονός που έχει φέρει σε αμηχανία το Μαξίμου, που είχε ήδη δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου κάνει λόγο για επιστροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα συνθήματα “Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια” και “Ελλάς- Ελλήνων- Χριστιανών”, θέλοντας να αναδείξει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της ΝΔ (η οποία -κατά το ΣΥΡΙΖΑ- συνδυάζει… ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμό) και της αριστεράς.

Η οποία αριστερά όμως συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο, γεγονός που προκαλεί όλο και μεγαλύτερη δυσφορία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όπως δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης “η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ έχει ημερομηνία λήξης”.

Ο ίδιος ο κ.Καμμένος πάντως ταυτόχρονα έσπευδε να συμφωνήσει μεν ότι η συνεργασία έχει ως κύριο στόχο την έξοδο της χώρας από τη σημερινή (μνημονιακή) κατάσταση, αλλά διαβεβαίωσε ότι “θα πάμε με το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους” και μετά “θα δούμε τις λεπτομέρειες”.

Ερωτηθείς από το Σκάι εάν οι διαφορές μπορούν να πλήξουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος τόνισε επίσης: «Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός. Είναι μία συμφωνία ξεκάθαρη ανοιχτή και δημόσια με πολιτική διαφορά. Φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μην μαζεύονται θέματα με πολύ ειλικρινή διάλογο».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πάντως εμμέσως χαρακτήρισε τις αποψεις του Προέδρου της Βουλής και κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ως προσωπικές: «Η Ελλάδα έχει ένα σύνταγμα που αναγνωρίζει ως θρησκεία της χώρας την Ορθόδοξη. Όταν τέτοιες δηλώσεις γίνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής έχουν ανάγκη απάντησης από εμάς τουλάχιστον τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές μας που αφορούν θέματα θρησκείας και πατρίδας. Πολλές φορές διαφοροποιούμαστε και έχουμε δημόσιο λόγο.. Αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας δεν μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις.

Θέλω να θυμίσω πως επί Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει πως είναι δικαίωμα του καθενός να καίει την Ελληνική σημαία. Θέλω να θυμίσω πως προσωπικά δεν ψήφισα και την συνθήκη Σένγκεν».

Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ- Καμμένου

Η ΝΔ, η οποία ανταγωνίζεται με τους ΑΝΕΛ για τη δεξιά ψήφο (εξ ου και η επίθεση του Μοσχάτου χθες στον κ.Βούτση, την οποία ουσιαστικά ακολούθησε ο κ.Καμμένος), συνέχισε σήμερα την αντιπαράθεση, κατηγορώντας τον κυβερνητικό εταίρο ότι ουσιαστικά κάνει υποχωρήσεις στις αρχές (της πατριωτικής δεξιάς προφανώς) για την καρέκλα του υπουργού στη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος δηλαδή της ΝΔ παραμένει σταθερά να αποδομήσει τον κ.Καμμένο στα μάτια των δεξιών ψηφοφόρων και συγκεκριμένα το επιχείρημα του ότι μαθαίνει στον Αλέξη Τσίπρα να… γράφει με το δεξί, ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί φυσικά να αποδυναμώσει την κυβερνητική συμμαχία.

Στο πλαίσιο αυτό το Μοσχάτο με ανακοίνωση του υποστήριξε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι παίζουν θέατρο, ενώ υπενθύμισε ότι μόλις ανοίξει ξανά η Βουλή θα πραγματοποιηθεί η εκκρεμής συζήτηση για εξεταστική σε βάρος του κ.Καμμένου:

“Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός για την ακόρεστη δίψα του για εξουσία. Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις  καρέκλες τους.

Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες – ενόψει της συζήτησης στη Βουλή – με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών”.

Ο Πάνος Καμμένος ξεπούλησε τις αρχές του για μια καρέκλα δήλωσε εν τω μεταξύ στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “Αντίμετρα” με το Στέφανο Τζανάκη και το Γιώργο Μελιγγώνη, η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως “με τους σημαιοφόρους και τον εκκλησιασμό, θέλει να φέρει από την πίσω πόρτα τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας”.

Ο υπουργός Άμυνας με ανακοίνωση του απάντησε επιθετικά στην αξιωματική αντιπολίτευση: “Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών”.

Και η ΝΔ ανταπάντησε σε ανάλογο στυλ: “Ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια”.

ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ βλέπουν στημένη “διαφωνία”

Εν τω μεταξύ, με καθυστέρηση μίας ημέρας, τοποθετήθηκε στην αντιπαράθεση για τη θρησκεία το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας… ίσες αποστάσεις.

“ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν και επιχειρούν και πάλι να διχάσουν τους πολίτες, “επιστρατεύονταs” αυτή τη φορά τα πιο παλιά συνθήματα και ξεπερασμένες αντιλήψεις. Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, όπου τα θέματα που επιχειρούν να θέσουν είναι απολύτως κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα μας.

Επιλέγουν αποπροσανατολιστικά ως πεδίο αντιπαράθεσης ένα θέμα που δημιουργεί αδικαιολόγητες οξύνσεις, ενώ τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών βρίσκονται αλλού: στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση, στις κομμένες συντάξεις, στην φυγή των νέων μας. Ως εδώ. Ας σταματήσουν και οι δυο να βλάπτουν την χώρα.

Όσο για την δήθεν διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου, το έργο είναι πολυπαιγμένο και πια κακόγουστο. Δεν πείθουν κανένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός συνέταιρος του (που βρήκε ως σημαία ευκαιρίας την Ορθοδοξία), έχουν έρθει πια ‘εις σάρκαν μιαν’. Και αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό”, ανέφερε ειδικότερα σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός ότι τα θέματα της σχέσης θρησκείας- κράτους έχουν λυθεί από το Σύνταγμα υπογράμμισε άλλωστε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Για στημένο παιχνίδι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έκανε λόγο από την πλευρά του το Ποτάμι:

“Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις… «ιδεολογικές» διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία”.

Το ΚΚΕ επιτέθηκε τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, κατηγορώντας το μεν πρώτο ότι ψάχνει άλλοθι αριστεροσύνης, τη μεν δεύτερη ότι ψάχνει απεγνωσμένα πεδίο διαφοροποίησης:

“Οι συνέταιροι των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ πρωταγωνιστούν με καθημερινά επεισόδια στο σίριαλ της κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, η δε ΝΔ πεδίο διαφοροποίησης απέναντι σε μια κυβέρνηση που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου κι αποδεικνύεται στην παρούσα φάση χρησιμότερη για το σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταργήσει μια σειρά αναχρονισμούς, θα ξεκίναγε από το βασικό, δηλαδή το διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, ζήτημα το οποίο δεν τολμά να το αγγίξει.”

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα