Καμμένος: Δεδομένη η ψήφος εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση Τσίπρα

Καμμένος: Δεδομένη η ψήφος εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση Τσίπρα

Μακροσκελής δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ μετά τη δίωρη συνεδρίαση της ΚΟ χωρίς καμία ευθεία αναφορά στο αίτημα για παραίτηση Μουζάλα αλλά με αναφορές, στη διαπλοκή, το Ισραηλιτικό Κέντρο των ΗΠΑ και τους Ρεπούση, Γιώργο Παπανδρέου, Χριστόδουλο, Καραμανλή και Γεροβασίλη

Διαβεβαίωση ότι «η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι δεδομένη» και μάλιστα «μέχρι τέλους και το τέλος της τετραετίας» παρείχε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ο οποίος με μια μακροσκελή δήλωση επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να βγάλει εκτός κάδρου της αντιπαράθεσής του με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, τον πρωθυπουργό.

«Θέσαμε θέμα εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα, όχι ως πρόσωπο αλλά γι’ αυτά τα οποία ελέχθησαν και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε καθώς ανεξάρτητα αν επρόκειτο για ένα λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα» είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε: «Είδαμε ότι βρήκαν την ευκαιρία φαντάσματα του παρελθόντος, οι γνωστοί εθνομηδενιστές να βγουν και να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Είδαμε μέχρι το Γιώργο Παπανδρέου να βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να παίρνει θέση δημόσια. Είδαμε την κ. Ρεπούση και είδαμε μάλιστα και ένα site 3.000 “like” που προσπαθούσε να θέσει θέμα που έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωσταντίνο Καραμανλή. Απέναντι στα 3000 “like” βάζουμε τα 3,5 εκατομμύρια υπογραφών που είχε συλλεχθεί τότε με πρωτοβουλία του Μακαριστού Χριστόδουλου».

Μάλιστα απέναντι «σ’ αυτές τις φωνές των εθνομηδενιστών» όπως τις χαρακτήρισε «παρατάσσουμε την ξεκάθαρη δήλωση της κ. Γεροβασίλη, την ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης, ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. εννοεί το 1992 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή) και όποια άλλη φωνή ακούγεται δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καμμένος έκανε εκτενή αναφορά τις κοινοβουλευτικές μάχες της κυβέρνησης και ειδικότερα στη συζήτηση της ερχόμενης Τρίτης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή λέγοντας «ήρθε η ώρα να ακουστούν ονόματα και επίθετα. Ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες, να μάθει ο λαός ποιοι εκδότες διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια». Ενώ ειδική αναφορά έκανε για το ταξίδι του ως υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ όπου θα έχει επαφές με πολιτικούς παράγοντες Αμερικανούς ενώ θα μιλήσει στο Ισραηλιτικό κέντρο των ΗΠΑ, το οποίο το χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο κέντρο αποφάσεων».

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο κ. Καμμένος και η ΚΟ των ΑΝΕΛ επιμένουν στο αίτημα της παραίτησης Μουζάλα ωστόσο το αποσυνδέουν από οποιαδήποτε παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητώντας να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής υποβάλλοντας την παραίτησή του για «λόγους ευθιξίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα