Καμμένος: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και κατάργηση νόμου από το λαό

Καμμένος: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και κατάργηση νόμου από το λαό
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, στην Ολομέλεια της Βουλής. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) Eurokinissi

Τάχθηκε υπέρ της ψήφου των Ομογενών και της κατάργησης του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Καθιέρωση ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή

Μια πρόγευση για το περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης που θα προωθήσει η κυβέρνηση έδωσε ο Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου υποστήριζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί στο λαό το δικαίωμα να εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και να ακυρώνει ψηφισμένους νόμους με δημοψήφισμα.

Ο κ. Καμμένος συσχέτισε την ψήφιση της απλής αναλογικής με την Συνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για το πρώτο βήμα για να χτιστεί ένα νέο σύστημα που θα ενισχύει τον κοινοβουλευτισμό και θα πλήττει το πελατειακό κράτος. Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα από τον λαό και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες για τον ΠτΔ. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον λαό να ακυρώνει με την ψήφο του ψηφισμένο νόμο μέσω δημοψηφισμάτων. Επίσης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε για το πρώτο αναγκαίο βήμα χαρακτηρίζοντας την απλή αναλογική ως τον «μόνο δρόμο». Σημείωσε, όμως, ότι σε άλλο χρόνο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς από τον τόπο της κατοικίας τους. Επίσης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ψηφοδελτίου Επικρατείας και της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών. “Πρέπει να χτίσουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα καταργεί τις ομαδοποιήσεις της μεταπολίτευσης που οδήγησαν σε ουσιαστική κατάργηση του κοινοβουλευτισμού” δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα