Καμμένος για ΦΠΑ στα νησιά: Αφού το ψήφισε, τώρα ομολογεί ότι είναι έγκλημα

Καμμένος για ΦΠΑ στα νησιά: Αφού το ψήφισε, τώρα ομολογεί ότι είναι έγκλημα
ΑΘΗΝΑ-Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ) Eurokinissi

Αντισυνταγματική και εγκληματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, παραδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. "Μονόδρομος πια η παραίτηση Καμμένου", υποστηρίζει η ΝΔ

Αντισυνταγματική και εγκληματική είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, παραδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Σύρο, όπου βρέθηκε με αφορμή το σύμφωνο “συναντίληψης και συνεργασίας” για την αξιοποίηση του στρατοπέδου στην Ερμούπολη και του πεδίου βολής στη Βάρη.

Με βλοσυρό ύφος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι έδωσε μεγάλη μάχη και έφτασε μέχρι το σημείο της παραίτησης, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει αυτό το στοίχημα, αφού οι δανειστές δεν πείστηκαν.

“Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Ξέρετε ότι είχα δύο προτεραιότητες μπαίνοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας: να τηρηθεί η νομιμότητα και να μη θιγούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας”, είπε ειδικότερα ο κ.Καμμένος.

“Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη”, προσέθεσε.

Το επίμαχο σημείο στο 28:50

Παραίτηση Καμμένου ζητά η ΝΔ

Να παραιτηθεί καλεί τον Πάνο Καμμένο η ΝΔ. Σε ανακοίνωση του, το Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει τη φράση του κ. Καμμένου πως “η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική…”, και τονίζει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες».

Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Καμμένος ομολογεί ότι «έκαναν έγκλημα» και ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. «Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Κρεμαστινός: Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Δ. Κρεμαστινός, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας. σημείωσε ότι δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για τη σοβαρότητα της  λειτουργίας της κυβέρνησης, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του κ. Καμμένου. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κρεμαστινού:

“Επανειλημμένα έχουμε τονίσει στη Βουλή ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματικό μέτρο, όμως η αναγνώριση του από την κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής άμυνας, ότι δηλαδή η αύξηση του ΦΠΑ είναι αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη για τα νησιά, δύο μέρες μετά την ψήφιση από τον ίδιο και το κόμμα του στη Βουλή αυτού του μέτρου δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη σοβαρότητα της  λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση εκφράζοντας στους λεγόμενους θεσμούς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αυτού και την ανάκληση του.

Όσον αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι αυτονόητη ότι δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας δημόσια ότι η κυβέρνηση με τις πράξεις της εγκληματεί κατά των νησιών”.

ΛΑΕ: Ξεδιάντροπη κοροϊδια

Την ομολογία Καμμένου καυτηρίασε και η ΛΑΕ: “Η δήλωση Καμμένου, με την οποία χαρακτηρίζει εγκληματική και αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, συνιστά πράξη ξεδιάντροπης πολιτικής εξαπάτησης και κοροϊδίας του ελληνικού λαού. Κυρίως, όμως, συνιστά ευθεία αναγνώριση πως έχουμε μια κυβέρνηση εγκληματικών πράξεων που καταλύουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, τις οποίες ο ίδιος και το κόμμα του ψήφισαν στη Βουλή. Η χώρα δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ούτε κυβερνήσεις μνημονιακών εκτρωμάτων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα