Καμμένος: Με τους πραγματικούς κεντροαριστερούς μπορούμε να συνευρεθούμε

Καμμένος: Με τους πραγματικούς κεντροαριστερούς μπορούμε να συνευρεθούμε
Press conference by the Defence Minister Panos Kammenos and leader of the Independent Greeks party during the 82nd TIF on September 12, 2017. / 82 , 12 2017. Nikolas Giakoumidis / SOOC

Κατά τη συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της 82ης ΔΕΘ o πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο θέμα των συνεργασιών. "Η ΝΔ αδωνοποιείται και απομονώνεται", υποστήριξε. Επίθεση στην Eldorado Gold

Mε την “πραγματική κεντροαριστερά” μπορούμε να συνεργαστούμε, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος κατά τη συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας ταυτόχρονα για λογαριασμό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το χώρο της “πραγματικής κοινωνικής κεντροδεξιάς”.

“Ο πρωθυπουργός είπε προχθές ότι ο πολιτικός χάρτης με τα μνημόνια άλλαξε και αυτό είναι αλήθεια”, σχολίασε ο κ.Καμμένος. “Δε θα φανταζόταν κανείς πριν από 15-20 χρόνια ότι το ΠΑΣΟΚ θα είχε μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο κόμμα, με ταυτόσημες απόψεις με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ, ούτε ότι η ΝΔ που είχε ως άποψη την προστασία των αδύνατων επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα μιλούσε για άκρατο νεοφιλελευθερισμό” πρόσθεσε.

“Με τους πραγματικούς κεντροαριστερούς μπορούμε να συνευρεθούμε, με τους νεοφιλελεύθερους όχι”, δήλωσε μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κάνοντας ένα διαχωρισμο μεταξύ… κεντροαριστεράς και κεντροαριστεράς, χωρίς να ξεκαθαρίσει απολύτως ποιους περιλαμβάνει στην πραγματική κεντροαριστερά.

“Οι εχοντες το καπέλο της σοσιαλδημοκρατιας ειναι στα ακρα του νεοφιλελευθερισμού. Οι παλιοί αριστεροί σοσιαλδημοκρατες οι πραγματικοι ειναι αστεγοι και βεβαίως είναι καλοδεχούμενη. Εμείς, η λαϊκή κεντροδεξιά, μπορούμε να συνυπάρξουμε και συνυπάρχουμε σε κυβερνητικό επίπεδο με την πραγματική κεντροαριστερά. Βεβαιως και μπορουμε να συνυπαρξουμε με τους πραγματικους σοσιαλδημοκρατες. Οι νεοφιλελεύθεροι που κρατούν ταμπέλες της δήθεν κεντροαριστεράς, Θεοδωρακης- Λοβερδος κ.α. εκφραζουν απολυτα νεοφιλελευθερες θεσεις. Με όσους ομως ειναι πραγματικοι κεντροαριστεροι που πιστευουν σε μια κοινωνική πολιτικη μπορουμε να συνεργαστουμε”, ειπε ειδικότερα ο κ.Καμμένος.

O πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ.

“Όταν τα τσίρκα δε δουλεύουν καλά, βάζουν τους κλόουν να βρίζουν. Λυπάμαι για τις ανακοινωσεις της ΝΔ. Αντι οι ακροδεξιοι να προσαρμοστουν ατη ΝΔ που εφτιαξε ο Καραμανλης, η ΝΔ προσαρμοζεται ατους ακραιους”, ειπε και πρόσθεσε:

“Η ΝΔ έχει φύγει πια από τη μετριοπάθεια που αγκαλιαζε το μεσαίο χώρο, τη γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που αυτό εξέφραζε με την παρουσία του Παύλου Μπακογιάννη, έφυγε από αυτά τα όρια και έχει αδωνοποιηθεί και για αυτό έχει απομονωθεί”.

Ο κ.Καμμένος σημείωσε επίσης: “Οι ΑΝΕΛ δεν ειναι αποθήκη απατημένων πολιτικών. Αρκετούς “φτιάξαμε” κατα τη διαρκεια της 5ετους ζωης μας. Αλλους καναμε υπουργους, βουλευτες… Μας εγκατελειψαν και καποιοι ζητανε να επιατρέψουν. Προτεραιοτητα εχουν οι Ανεξαρτητοι Ελληνες. Δεν προκειται να πάρουμε.αστεγους επαγγελματιες πολιτικους. Το να πάρουμε πρόσωπα που διαφωνουν απο τη λογικη της φασιστοποιησης της ΝΔ, ειμαστε ανοικτοι να συζητησουμε και με καποιους ισως να συνεργαστουμε. Οχι ομως να συνεργαστουμε με τον κάθε πικραμενο, που θελει να μπει στη Βουλη.”

Όσον αφορά στη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η σχέση του με τον πρωθυπουργό είναι άριστη: “Ακούει τη γνώμη μου, εκείνος βέβαια αποφασίζει, εκείνος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.”

Εδειξε δε ότι σε περίπτωση ανασχηματισμού θα προτιμούσε να παραμείνει στο υπουργείο ‘Άμυνας. “Η παρουσία μου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προσφέρει στο υπουργείο όσα είχαμε συμφωνήσει. Η επέκταση του χώρου της εθνικής μας άμυνας είναι προτεραιότητα και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και συνεργασία με τις Ενοπλες Δυνάμεις. Εάν ο πρωθυπουργός ζητήσει κάτι άλλο, εγώ είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω”, είπε.

Σημείωσε ότι πριν ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποφασίσουν την κυβερνητική συνεργασία είχαν συνυπάρξει σε κοινές θέσεις πχ γαι την Eldorado Gold όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μη διενέργεια επιφανειακών εξορύξεων, αλλά και όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι υποψήφιοι βουλευτές Χαλκιδικής της ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν κατά της επένδυσης του χρυσού, αλλά και ότι “με το Ρήγα Φεραίο διαδηλώναμε μαζί στην ΟΝΝΕδ όταν ξεκίνησε η Αλληλεγγύη στην Πολωνία και μάλιστα ο Ρήγας Φεραίος τότε είχε σύνθημα: Οι κομμουνιστές δεν είναι στρατοκράτες, αλληλεγγύη στους Πολωνούς εργάτες”.

Ο κ.Καμμένος δήλωσε επίσης ότι: “Οι  ΑΝΕΛ αισθανόμαστε ήσυχοι με υπουργό Εξωτερικών το Νίκο Κοτζιά μας εκπρσωπεί απόλυτα. Βλέπω τις μάχες που δίνει στο εξωτερικό, ειναι από τους καλύτερους υπουργούς Εξωτερικών που έχουν περάσει, κάνει εξωτερική πολιτική πάνω από το τραπέζι, υπερασπίζεται τα εθνικά θέματα μέχρι κεραίας και αντίθετα με άλλους υπουργούς Εξωτερικών που έχουν περάσει διαπραγματεύται μόνο με την πατρίδα”.

Εξαπέλυσε επίθεση στην Eldorado Gold λέγοντας μεταξύ άλλων: “Εμεις δεν είμαστε κατα της επνεδυσης γενικά. Χωραει μεταλλουργία στη Χαλκιδικη αρκεί να τηρουνται οι νομοι. Ειμαστε κατα των επιχειρηαεων που θελουν να κανουν χρηση κυανιου. Αν πεσουν δυο σταγονες κυανιου στο Αιγαιο τελειωσε. Καταστραφηκαν και η Χαλκιδικη και το Αιγαιο και η Ελλαδα. Το να μοιραζουν χαντρες στον Παχτα και στους κατοικους για να εξαγορασουν συνειδησεις, δεν γινεται.”

Δήλωσε επίσης: “Μακάρι οι άνθρωποι να έκαναν επενδύσεις χωρίς περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά αυτοί ζητάνε χρήση κυανίου. Κατέστρεψαν τη μισή Αφρική. Πέταξα με ελικόπτερο πρόσφατα για το ‘Αγιο Όρος, η Χαλκιδική έχει τις ωραιότερες παραλίες. Ζουμε από τον τουρισμό. Να κάνουμε επενδύσεις, αλλά όχι να διαλύσουμε τα παντα”.

Για Αλβανία είπε: “Με την Αλβανία θα θέλαμε να έχουμε καλές σχέσεις. Έχουν κι εκείνοι συμφερον τωρα που ανοίγουν νέοι ενεργειακοι δρομοι και επεκτείνεται ο δρομος του μεταξιού. Να απομονωθουν οι ακραίες φωνες”.

Κάλεσε τα Σκόπια “να εγκαταλειψου ν τις διεκδικησεις για το ονομα της Μακεδονιας και να τους βοηθησουμε να ενταχθουν στην οικογένεια του Νατο και της ΕΕ.”

Για την ΕΛΒΟ είπε: “Η μετοχή της ΕΛΒΟ ειναι στο υπ Οικονομιας. Οχι στο Αμυνας. Θεωρουμε οτι πρεπει να περιελθει στο υπ. Αμυνας. Η ΕΛΒΟ εχει οδηγηθει σε ειδικη εκκαθαριση απο Σαμαρα- Βενιζελο. Η θεση μου ειναι οτι η ΕΛΒΟ πρεπει να λειτουργησει, μακαρι από το δημοαιο. Ομως η θεση στην οποια εχει περιελθει, λόγω των χειρισμών Σαμαρά- Βενιζέλου, κυρίως του Βενιζέλου, σημαίνει ότι χρειαζεται ΣΔΙΤ και με τη συμβολή των εργαζόμενων.”

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα