Καμμένος σε ΝΑΤΟ: Δεν είναι διμερές θέμα η σύλληψη των δύο Ελλήνων, έχετε ευθύνη

Καμμένος σε ΝΑΤΟ: Δεν είναι διμερές θέμα η σύλληψη των δύο Ελλήνων, έχετε ευθύνη
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή Eurokinissi

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε στο Γενς Στόλτενμπεργκ ότι οι δύο Έλληνες αναζητούσαν διακινητές για λογαριασμό και του ΝΑΤΟ. Του καταλόγισε ότι άκουγε στωικά τις προκλήσεις τούρκου αξιωματούχου

Σκληρή απάντηση στον ΓΓ Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που χαρακτήρισε τα ελληνοτουρκικά “διμερές θέμα” έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζοντας ότι η Βορειοτλαντική Συμμαχία έχει “ευθύνη” για τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών.

“Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν έκαναν περιπολία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα για το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα κατόπιν ενεργειών διακινητών. Διακινητές έψαχναν την ώρα που συνελήφθησαν» είπε ο κ. Καμμένος στη Βουλή και διεμήνυσε στο ΝΑΤΟ ότι τα δύο στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ. “Και βεβαίως το ΝΆΤΟ έχει ευθύνη”.

“Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιεί η εικόνα του ΓΓ του ΝΑΤΟ του, Γενς Στόλτενμπεργκ, να ακούει στωικά τις  προκλήσεις εκ μέρους του τούρκου αξιωματούχου” είπε σε οξύ ύφος ο κ. Καμμένος και ξεκαθάρισε ότι η κράτηση των δύο στελεχών των ενόπλων δυνάμενων δεν είναι διμερές θέμα αλλά είναι ζήτημα της Ελλάδας, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. “Είναι διεθνές θέμα, θέμα δικαίου θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

Υπάρχει πράγματι ακήρυχτος, ψυχολογικός και υβριδικός πόλεμος

Ο Πάνος Καμμένος κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό  Φώτη Κουβέλη για την δήλωσή του περί «ακήρυχτου πολέμου». «Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ένας ήρωας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Εκεί αναφέρεται ο Φώτης Κουβέλης» εξήγησε ο κ. Καμμένος.

Μίλησε, μάλιστα, για την ύπαρξη ενός ακήρυχτου, ψυχολογικού και υβριδικού πολέμου. «Ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα. Σε αυτό τον πόλεμο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» είπε και ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να υποκύψουμε γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. «Είμαστε ισχυρή χώρα. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια, έχουμε ασφαλή χώρα» είπε και συνέδεσε τις τουρκικές προκλήσεις με την τουριστική περίοδο. «Δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες, ούτε οι τουρίστες» συμπλήρωσε.

Η Εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται από εκδρομείς του Πάσχα

Ο υπουργός Άμυνας άσκησε, όμως, έντονη κριτική και στους αυτόκλητους «υπερασπιστές» των εθνικών συνόρων που τοποθέτησαν σημαίες σε βραχονησίδες και τις εγκατέλειψαν εκεί. «Εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την τοποθετήσει το Πάσχα θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει να ενημερώσει το στρατό» είπε και στηλίτευσε τον πατριωτισμό εκ του ασφαλούς. «Να τους δώσουμε και δύο όπλα G3 αφού είναι στην εθνοφυλακή για να την υπερασπιστούν» είπε και ξεκαθάρισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις υπερασπίζονται τη σημαία αλλά πρέπει και αυτοί που τις βάζουν να ενημερώνουν το στρατό και να την υπερασπίζονται με το αίμα τους μέχρι το τέλος». «Αν πάρεις μια βάρκα το Πάσχα και βάλεις μια σημαία πρέπει και να την υπερασπιστείς» σημείωσε. Συνέστησε, όμως, νηφαλιότητα και προσοχή και στα «κανάλια πρώτης γραμμής» που αναπαράγουν ανύπαρκτα σενάρια από «ύποπτα ή μη blog». «Δεν πρόκειται για τουρκικό σήριαλ» προειδοποίησε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καμμένος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσυπογράψουν τη σκληρή απάντηση που έδωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στις τουρκικές προκλήσεις. «Ο λαός περιμένει μια εθνική θέση, παρά τις πολιτικές διαφορές μας και τις διαφορές τις γεωπολιτικής φιλοσοφίας. Είναι αναγκαία η εθνική θέση όταν η πατρίδα απειλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει υβριδικό πόλεμο» πρόσθεσε φωτογραφίζοντας την Τουρκία.

Δεν είμαι εξαφανισμένος

Παράλληλα, απάντησε και σε όσους του καταλογίζουν ότι είναι εξαφανισμένος. «Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος Δεν είναι ο ρόλος του υπουργού Άμυνας να δίνει συνεντεύξεις» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «θα προσπαθήσω σε ευαίσθητες στιγμές να δίνω το λόγο σε εκείνους που πρέπει να τον έχουν και το υπουργείο θα κάνει το καθήκον του έχοντας την εποπτεία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα