Καμμένος: “Σενάριο επιστημονικής φαντασίας” η αποχώρηση από την κυβέρνηση

Καμμένος: “Σενάριο επιστημονικής φαντασίας” η αποχώρηση από την κυβέρνηση
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβεβαίωση Καμμένου ότι η κυβερνητική συνεργασία θα συνεχιστεί “μέχρι τέλους”, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Επανέλαβε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι όμηροι της Τουρκίας

“Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ., σε πείσμα όσων γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας”, επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τα σενάρια περί αποχώρησής του από την κυβέρνηση έκανε λόγο για “τμήμα ενός σεναρίου επιστημονικής φαντασίας” και, “φωτογραφίζοντας” την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” που είχε πρωτοσέλιδο ένα ρεπορτάζ περί τσακωμού στο σπίτι του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος τη χαρακτήρισε “φυλλάδα” που, όπως είπε, “τη διαβάζουν ο εκδότης της και ο κ. Μητσοτάκης”.

“Θα στεναχωρηθώ πολύ να τους πω ότι θα τους στεναχωρήσουμε, γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό είναι πολύ πιο ισχυρές από την επιστημονική φαντασία ή τον απόκρυφο πόθο κάποιων να γλιτώσουν και από την κάθαρση και από την έξοδο από την επιτροπεία”, κατέληξε ο Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση συγκροτήθηκε για την έξοδο από τα Μνημόνια και την επιτροπεία και για την κάθαρση και πρόσθεσε πως “αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους”.

Τέλος, ερωτηθείς για την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, επέμεινε στην έννοια της “ομηρείας” και σημείωσε πως ο αξιωματικός και ο υπαξιωματικός είναι όμηροι σε τουρκικές φυλακές. Συμφώνησε, πάντως, με τον χαρακτηρισμό περί “διμερούς θέματος” που απέδωσε στην υπόθεση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ζήτησε “να μην χρησιμοποιούνται ως μέσο εκβιασμού από την Τουρκία”. Ως προς το ονοματολογικό, επανέλαβε ότι απόλυτη προϋπόθεση είναι οι συνταγματικές αλλαγές, αλλά και πως ο ίδιος και το κόμμα του δεν αλλάζουν άποψη ως προς τη μη χρήση του όρου “Μακεδονία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα