Καμμένος: Σήμερα βάλαμε τέλος στη μεταπολίτευση

Καμμένος: Σήμερα βάλαμε τέλος στη μεταπολίτευση

Επιχαίροντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κάλεσε όλους τους πολίτες, και αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ, να σταθούν δίπλα στην κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί για μια βιώσιμη λύση

Για μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διαμορφώνεται στο 60 περίπου τοις εκατό υπέρ του ΟΧΙ. 

Ο κύριος Καμμένος τόνισε ότι σήμερα μπήκε ουσιαστικά τέλος στην αντιπολίτευση σχολιάζοντας το γεγονός πως στην ίδια πλευρά της μειοψηφίας του ΝΑΙ βρέθηκαν πολιτικοί που τα προηγούμενά χρόνια ήταν σε αντιπαράθεση, Λαλιώτης με Μητσοτάκη, Καραμανλής με Παπανδρέου, Σαμαράς με όλο το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον ελληνικό λαό. Στον ελληνικό λαό ο οποίος έζησε μια εβδομάδα με τα ΜΜΕ να τον τρομοκρατούν και να τον εκφοβίζουν.

“Οι συνθήκες που διεξήχθη το δημοψήφισμα ήταν πρωτοφανείς για μια πολιτισμένη χώρα. Έκλεισαν τις τράπεζες με προτροπή της αντιπολίτευσης. Απειλούσαν τους πολίτες με κούρεμα καταθέσεων. Χιλιάδες απολύθηκαν ή απειλήθηκαν να απολυθούν αν αποφασίσουν να ψηφίσουν όχι” υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

“Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται και το απέδειξε. Είμαστε ισχυρότεροι από το σάπιο σύστημα της αντιπολίτευσης. Δεν εκβιαζόμαστε από τα κανάλια που δεν πληρώνουν φόρο με το έτσι θέλω. Είπαμε ένα όχι στην πολιτική της γερμανικής λιτότητας. Όχι άλλη εξαθλίωση. Είναι ανθρωπιστική η κρίση, όχι πολιτική. Χιλιάδες αυτοκτόνησαν και οι οικογένειες τους ζουν στο έλεος του Θεού. Ήθελαν να γονατίσουν ένα υπερήφανο έθνος. Να παραδεχθούμε πως είμαστε αδύναμοι. Να διαλύσουν την Ευρώπη των μεγάλων οραματιστών, την Ευρώπη του Αντενάουερ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η δύναμη της Ευρώπης είναι ότι οι μικροί και οι αδύναμοι έχουν την ίδια φωνή και δύναμη με τους δυνατούς. Είπαμε όχι στον εκβιασμό, ναι στην Ευρώπη της δημοκρατίας. Σήμερα τελείωσε η νοοτροπία του χθες. Η κυβέρνηση έχει δύο εταίρους. Το κίνημα μας έχει επιβιώσει χωρίς σπόνσορες. Είμαστε πολίτες που συναντηθήκαμε στο Σύνταγμα το 2010”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως η  κυβέρνηση ξαναρχίζει τη διαπραγμάτευση από εκεί που την άρχισε και “θέλουμε να έχουμε μαζί μας και τους πολίτες που ψήφισαν ναι. Θέλουμε μια λύση που θα επιτρέψει στους πολίτες να βρουν τον δρόμο της εργασίας και των δικαιωμάτων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα