Καμμένος: Το πιο ακριβό οπλικό σύστημα της πατρίδας μας είναι οι άνθρωποι της

Καμμένος: Το πιο ακριβό οπλικό σύστημα της πατρίδας μας είναι οι άνθρωποι της
Τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της ΑΕ, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος Ευρωκίνηση

Το μήνυμα του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

«Το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό οπλικό σύστημα της πατρίδας μας είναι οι άνθρωποι της, οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτήρισε «άριστη» και την παρακολούθησαν πολλοί Θεσσαλονικείς παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή, δυνατός αέρας και κρύο) κάτω από τις οποίες έγινε.

Το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό οπλικό σύστημα της πατρίδας μας είναι οι άνθρωποι της

«Χρόνια πολλά σε όλους. Θα ήθελα να συγχαρώ την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες που σήμερα παρέλασαν αναδεικνύοντας ότι το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό οπλικό σύστημα της πατρίδας μας είναι οι άνθρωποι της, οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων που αγωνίζονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ένα οπλικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί να αποκτήσει ποτέ καμιά χώρα, χάρη στον υψηλό επαγγελματισμό αλλά και στο υψηλό ηθικό. Το υψηλό ηθικό όμως για να υπάρχει θα πρέπει να δουν οι άλλοι λαοί του κόσμου τη δύναμη που δίνουν οι Έλληνες πολίτες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η μεγάλη αγκαλιά που έδωσε ο λαός της Θεσσαλονίκης σήμερα σε αυτή την παρέλαση κάτω από συνθήκες βροχής. Το χειροκρότημα, το δάκρυ, το χαμόγελο των παιδιών, είναι αυτό που δίνει τη δύναμη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να ισχυρότερες όλων”.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε το γεγονός ότι φέτος έκαναν παρέλαση και εθνοφύλακες από όλη την Ελλάδα και σημείωσε: «Για πρώτη φορά φέτος, το έτος εθνοφυλακής, είδαμε να παρελαύνουν εθνοφύλακες από όλη την Ελλάδα. Οι εθνοφύλακες, πλέον, εντασσόμενοι μέσα στον ισχυρό μηχανισμό των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν μια καινούργια δύναμη σε αυτό το έργο το οποίο ενισχύεται και από τους στρατευσίμους, που πλέον με τη νέα δομή που σχεδιάζεται από τη στρατιωτική ηγεσία θα μπορέσει να αποδίδει πολύ καλύτερα στο έργο της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα