Καραγκούνης για Novartis: Να καταθέσουν επωνύμως οι μάρτυρες

Καραγκούνης για Novartis: Να καταθέσουν επωνύμως οι μάρτυρες
O αν. τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης Eurokinissi

"Στις δημοκρατίες δεν χωράνε κουκούλες" δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας

«Εφόσον γνωρίζει ο κ. Πολάκης ότι οι μάρτυρες είναι υπάλληλοι της Novartis, τότε αλλάζει η εξέλιξη της όλης υπόθεσης και παραβιάζεται η ίδια τη νομοθεσία για τους προστατευόμενους μάρτυρες, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης με την υπόθεση» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει οι μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν επωνύμως, και όχι ανώνυμα, διότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, πρώην υπουργοί και πρώην πρωθυπουργοί, οι οποίοι βάλλονται και προσβάλλονται και έχω την αίσθηση ότι προσβάλλεται και ο ίδιος ο κοινοβουλευτισμός». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ίσως δεν έπρεπε να τεθούν οι μάρτυρες υπό καθεστώς μαρτυρίας: «Στις δημοκρατίες δεν χωράνε κουκούλες» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι η δικογραφία προς το παρόν στηρίζεται σε ανώνυμες μαρτυρίες και δεν στηρίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία, αλλά σε καταγγελίες. Κατέληξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να βγουν όλα στο φως, όμως σε ενδεχόμενη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, προϋπόθεση για να καταθέσουν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα είναι το να είναι παρόντες οι μάρτυρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα