Καραγκούνης: Θα πάω στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό αν είμαι στην Αθήνα

Καραγκούνης: Θα πάω στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό αν είμαι στην Αθήνα
ΒΟΥΛΗ - Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών», Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014/ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ .(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με την ΠΓΔΜ και υποστήριξε πως το θέμα πρέπει να περιμένει κι άλλο για να επιλυθεί

“Αν είμαι στην Αθήνα, θα πάω στο συλλαλητήριο. Ούτως ή άλλως η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει το ελεύθερο σε όλους τους βουλευτές να αποφασίσουν για το τι θα κάνουν” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6,  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

Πρόσθεσε ότι “τα εθνικά θέματα μπορούν να περιμένουν πάρα πολύ καιρό αν είναι να έρθουν υπέρ μας. Αν δηλαδή η όποια συμφωνία αποβεί υπέρ μας. Αν η συμφωνία πάρει την αντίθετη φορά, νομίζω μπορούν να περιμένουν πάρα πολύ καιρό και το αποδείξαμε το 2008. Eίχαμε θέσει το βέτο τότε με ισχυρές πιέσεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, γιατί κάποια κόμματα τότε είχαν άλλη άποψη για το όνομα Μακεδονία και σημερινά κυβερνητικά στελέχη έλεγαν κάποια άλλα πράγματα. Εμείς όμως αντισταθήκαμε ως πατριωτικό κόμμα και κρατήσαμε την εθνική μας θέση, γιατί το ζήτημα δεν είναι απλώς να κάνεις μια διαπραγμάτευση που θα έχεις, δυστυχώς, τα πολύ άσχημα αποτελέσματα για τα εθνικά σου ζητήματα, το αντίθετο πρέπει να κάνεις. Μ’ αυτήν την έννοια, σωστά λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της τότε συμφωνίας, κυρίως στα ζητήματα του αλυτρωτισμού, γιατί είναι σαφές ότι για να επιλυθεί το πολύ ευαίσθητο αυτό ζήτημα, θα πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα στα Σκόπια. Διότι το να ονομαστούν ή να πάρουν πίσω το όνομα στο αεροδρόμιο ή σ’ έναν δρόμο, αυτό μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή”.

Επιπροσθέτως, ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν κατεβαίνει στη διαπραγμάτευση με μια ενιαία γραμμή, ούτε ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να υπάρχει κοινό μέτωπο και να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ σχολίασε και τη στάση του Πάνου Καμμένου, επισημαίνοντας ότι άλλα λέει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και η κυβέρνηση, και άλλα ο αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος. “Όταν ξεκινάει μια διαπραγμάτευση και για τον κ. Καμμένο αυτά που λέει η κυβέρνηση είναι αντίθετα σε αυτά που πρεσβεύει και σε αυτά που πιστεύει, υπάρχει το εξής ερώτημα. Πώς σε αυτήν τη διαπραγμάτευση που έχουν τελείως διαφορετική γραμμή, συνεχίζει ο κ. Καμμένος να στηρίζει την κυβέρνηση; (…) Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι ουσιαστικό και δομικό γι’ αυτούς το ζήτημα το Σκοπιανό. Διότι αν είναι και το πιστεύουν, τότε δεν μπορώ να καταλάβω πώς στηρίζουν μια κυβέρνηση της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών έχει μια διαφορετική άποψη και αντίληψη και κάνει μια τελείως διαφορετική διαπραγμάτευση από αυτά που πρεσβεύει ο κ. Καμμένος” είπε χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, ο Κώστας Καραγκούνης ξεκαθάρισε ότι “δεν έχει αλλάξει τίποτα στη θέση της Νέας Δημοκρατίας όλο αυτό το διάστημα. Για να πω την αλήθεια τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι, αναφέρομαι στο ιστορικό σημείο αναφοράς του 2008. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή η, υπό μία έννοια, προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι ότι όντως φαίνεται ότι υπήρχε ένα παράθυρο ευκαιρίας να επιλυθεί το ζήτημα, βελτιώνοντας υπό μία έννοια και τη συμφωνία του 2008, αλλά έχω την αίσθηση ότι έτσι όπως το χειρίζεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα έχουμε σε όλα τα επίπεδα”.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα