Καραμανλικό καρφί από Δένδια κατά Βενιζέλου και Άδωνι Γεωργιάδη

Καραμανλικό καρφί από Δένδια κατά Βενιζέλου και Άδωνι Γεωργιάδη
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στο χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997 έως και 2014, αλλά και η πρόταση της Ν.Δ. για διεύρυνση της έρευνας από το 1996 έως σήμερα, την Μεγ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Η διαμάχη για την «τρίτη συνιστώσα» της κυβέρνησης Τσίπρα, η μάχη της Β’ Αθήνας, οι αιχμές κατά Σαμαρά δια του πρώην αντιπροέδρου του και οι μπηχτές για τη συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Δεν είναι η πρώτη φορά, όπως συνέβη με το σκάνδαλο της Novartis, όπου η ΝΔ βάλλεται από το ΠΑΣΟΚ («Κίνημα αλλαγής» πλέον) για προνομιακές σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι ουδέποτε η ΝΔ επισήμως έχει απαντήσει και αντικρούσει ευθέως μια τέτοια κριτική από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο κάτι τέτοιο έκανε για πρώτη φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη (Action 24) επιτέθηκε ονομαστικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μάλιστα ο κ. Δένδιας αντέτεινε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει μεταναστεύσει» στο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος προσφάτως όταν μίλησε για «τρίτη συνιστώσα» της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, δείχνοντας προς την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ.

Μάλιστα οι αναφορές αυτές του κ. Δένδια ότι «αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στον κ. Παπαγγελόπουλο» θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως ευθείες αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς ειδικά ο πρώην πρωθυπουργός έχει στοχοποιήσει τον αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή στο θέμα της Novartis κινείται σε συνεννόηση με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του. Μάλιστα πριν από τις ομιλίες τους στη βουλή την περασμένη Τετάρτη για την προανακριτική επιτροπή ο κ. Βενιζέλος επισκέφτηκε τον κ. Σαμαρά στο γραφείο του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση. Πέρσι σε εκδήλωση που είχε κάνει είχε στραφεί εμμέσως κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «ο λαϊκισμός έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993». Ο πρώην υπουργός στο παρασκήνιο έχει ανοιχτό μέτωπο με τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και οι δύο εκλέγονται στη Β’ Αθήνας και στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζει να λειτουργεί ως αντίρροπη δύναμη στην ατζέντα του αντιπροέδρου της ΝΔ. Άλλωστε ο κ. Δένδιας είναι εκφραστής της άποψης ότι η πολιτική ηγεμονία της ΝΔ σημαίνει «σταθερές προσβάσεις και στον κεντρώο χώρο», χωρίς τον οποίο η ΝΔ κινδυνεύει να μην μπορεί να κυβερνήσει.

Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και η Χρυσή Αυγή

Ο Νίκος Δένδιας άλλωστε ήταν από εκείνα τα στελέχη της ΝΔ που είχαν και την πιο σθεναρή αρνητική στάση απέναντι στα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας σε αντίθεση με το σαμαρικό στρατόπεδο. Εσχάτως δε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπολύει μύδρους και στο συγκεκριμένο ζήτημα κατά της Χρυσής Αυγής, εκφράζοντας την άποψη ότι «αν κάποιος δεν νομιμοποιείται να πει οτιδήποτε για τη Μακεδονία είναι η Χρυσή Αυγή» καθώς «η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα και οι ναζί έδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους».

Επιπροσθέτως αν και αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ότι «νομιμοποίησε την παρουσία της Χρυσής Αυγής ως κόμματος με άποψη στα εθνικά θέματα», εντούτοις αυτές οι σκέψεις έχουν και εσωκομματικές προεκτάσεις με δεδομένο ότι μια μερίδα της ΝΔ προεξάρχοντος του σαμαρικού στρατοπέδου στήριξε τα συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχε και η Χρυσή Αυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα