'Καρφιά' Κοντονή κατά δικαστών για την προσφυγή στο ΣτΕ

Συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στη Βουλή σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//Γιώργος Κονταρίνης)
Συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στη Βουλή σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//Γιώργος Κονταρίνης) EUROKINISSI

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει θεσμικό πρόβλημα το να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας σε αυτό για δική τους υπόθεση, αναφορικά με το πόθεν έσχες

«Είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;» διερωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στη χθεσινή δεύτερη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Μιλώντας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου, «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις», ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων τόνισε: «Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους».

Ακόμη, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Κοντονής επισήμανε το έντονο θεσμικό πρόβλημα της διαδικασίας αυτής.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε κάθε κόμμα, ενόψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος, να κάνει τις προτάσεις του και ζήτησε να μη στοιχίζεται κανείς πίσω από διαδικασίες που οδηγούν σε αδιαφάνεια και μη έλεγχο του δημοσίου βίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεχίζεται η κόντρα δικαστών - κυβέρνησης

Κοντονής: Οφείλουν όλοι να ελέγχονται για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία

Κοντονής σε δικαστικούς: Δεν ανεχόμαστε την εξαίρεση κανενός και για τίποτε

ADVERTISING

SHARE: