Καταδικάζουν τα κόμματα την ποινή φυλάκισης σε δημοσιογράφο έπειτα από μήνυση της ΧΑ

Κοινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, στην παρουσίαση του βιβλίου της ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιας με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, "Το Αύριο Αργεί Πολύ: Για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση" στο βιβλιοπωλείο "Ιανός".
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Κοινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, στην παρουσίαση του βιβλίου της ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιας με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, "Το Αύριο Αργεί Πολύ: Για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση" στο βιβλιοπωλείο "Ιανός". (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αντιδράσεις για την καταδίκη του πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλου

Την έντονη ενόχλησή τους για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ της οποίας υπήρξε εκπρόσωπος.

«Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι: «Το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει βρίσκεται σε εξέλιξη». «Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Για καταδίκη - «πρόκληση», ιδιαίτερα «την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών», μιλάει και το ΚΚΕ. «Η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση», επισημαίνει το κόμμα του Περισσού σε σχετική ανακοίνωσή του.

Την ιδιαίτερη ενόχληση αλλά και ανησυχία εκφράζει απ' την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ επειδή ως εκπρόσωπος Τύπου της, είχε αποκαλέσει την οργάνωση που κατηγορείται ως εγκληματική «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους».

Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι την ίδια ώρα δεν έχει ακόμα δικαστεί ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης, αφήνονται αιχμές για την Ελληνική δικαιοσύνη, αφού λείπει «η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης».

SHARE: