Καταδίκη της Τουρκίας από Γιούνκερ

Καταδίκη της Τουρκίας από Γιούνκερ
European Commission President Jean-Claude Juncker addresses the media on EU budget at the EU headquarters in Brussels, Wednesday, Feb. 14, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

"Κατηγορηματικά αντίθετος" με τη συμπεριφορά της Τουρκίας δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Κομισιόν καταδίκασε τις τουρκικές ενέργειες στο Αιγαίο, τονίζοντας πως είναι “κατηγορηματικά αντίθετος με την συμπεριφορά της Τουρκίας”.

Χθες, δηλώσεις για το περιστατικό είχε κάνει και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να “δεσμευθεί αμετάκλητα στις σχέσεις καλής γειτονίας και να αποφύγει κάθε είδος πηγή προστριβής, απειλών ή δράση εναντίον Κρατών Μελών της ΕΕ, που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών”.

Μέσω twitter καταδίκασε τις τουρκικές ενέργειες και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος κάλεσε χθες την Τουρκία “να σταματήσει τις επικίνδυνες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου” και ζήτησε από την Άγκυρα “να δεσμευθεί σε σχέσεις καλής γειτονίας ξεκινώντας από την άμεση αποκλιμάκωση στην περιοχή”.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αλλά και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα