Καταγγελίες Τόσκα κατά Σφακιανάκη για πολιτική ‘δημοσίων σχέσεων’

Καταγγελίες Τόσκα κατά Σφακιανάκη για πολιτική ‘δημοσίων σχέσεων’

Ο αν. υπουργός Δημόσιας Τάξης κατήγγειλε ότι ο «ντόρος» υπέρ του Σφακιανάκη οφείλεται στις δημόσιες σχέσεις που καλλιεργούσε

Την απόφαση απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος υπερασπίστηκε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, καταλογίζοντας στον κ. Σφακιανάκη ότι η μεγαλύτερη προσφορά του ήταν στις δημόσιες σχέσεις.

«Η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις» είπε ο κ. Τόσκας. Ο αναπληρωτής υπουργός αντέκρουσε, μάλιστα, τους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη που χαρακτήρισε «ακατάληπτο ανοσιούργημα» την απομάκρυνση Σφακιανάκη. «Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε» είπε στον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ ο κ. Τόσκας και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρηση επηρεασμού των κρίσεων της Αστυνομίας. «Το προσωπικό ασφαλείας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Τόσκας. «Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι η ιδιοκτησιακή αντίληψη έχει παρέλθει;» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για το γεγονός ότι ο κ. Σφακιανάκης παρέμενε επί 20 χρόνια στην ίδια θέση. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ υπερασπίστηκε αναφανδόν τον κ. Σφακιανάκη υποστηρίζοντας ότι έχει καταξιωθεί «στο αστυνομικό σώμα, την κοινωνία και σε διεθνές επίπεδο».  Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι την απομάκρυνση Σφακιανάκη ζήτησε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα