Καταγγέλλουν Ζωή και επικροτούν Βούτση οι υπάλληλοι της Βουλής

Καταγγέλλουν Ζωή και επικροτούν Βούτση οι υπάλληλοι της Βουλής
Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης παραλαβής του νέου προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση ,από την απερχόμενη πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου,Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Την κατηγορούν ότι δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους και ότι τους έβαζε να βγάζουν φωτοτυπίες. Χαρακτηρίζουν «αποφασιστικό» τον διάδοχό της που ανανέωσε τις συμβάσεις τους

Σκληρή επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της ανανέωσης των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου εξαπέλυσε ο σύλλογος υπαλλήλων της Βουλής κατηγορώντας την ότι άφησε ανασφάλιστους και απλήρωτους περισσότερους από 60 υπαλλήλους ενώ αντίθετα έπλεξαν το εγκώμιο του Νίκου Βούτση υποστηρίζοντας ότι «αντιμετώπισε αποφασιστικά» τα προβλήματά τους.

«Ο όποιος καταγγελτικός λόγος της τέως Προέδρου δεν μπορεί να συγκαλύψει το μεγάλο έλλειμμα διοίκησης που βίωση η Βουλή κατά το διάστημα της θητείας της» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι της Βουλής απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις καταγγελίες της πρώην Προέδρου ότι ο κ. Βούτσης ανανέωσε τις συμβάσεις ακόμη και υπαλλήλων που δεν εργάσθηκαν ποτέ στη Βουλή. Ο σύλλογος υπαλλήλων αντέτεινε όμως ότι όλοι οι συμβασιούχοι εργάζονται κανονικά. Κατηγόρησαν, μάλιστα, την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι επί των ημερών της η Βουλή απασχολούσε επί επτά μήνες τους συμβασιούχους ανασφάλιστους και απλήρωτους δίχως συμβάσεις. Οι υπάλληλοι της Βουλής ισχυρίζονται μάλιστα ότι η πρώην πρόεδρος απασχολούσε τους συμβασιούχους για να εκδίδουν «τα χιλιάδες αντίτυπα» της προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος και για να προετοιμάζουν τις συνεντεύξεις Τύπου και να βγάζουν φωτοτυπίες.

Σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής πλέκει το εγκώμιο του κ. Βούτση λέγοντας ότι η νέα διοίκηση της Βουλής αντιμετώπισε «αποφασιστικά» το πρόβλημα ανανεώνοντας τις συμβάσεις. Οι υπάλληλοι της Βουλής αναφέρουν μάλιστα ότι η νέα διοίκηση της Βουλής έχει επανειλημμένα εκφράσει τη βούλησή της να κατοχυρώσει τους συμβασιούχους, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι επίκειται μονιμοποίησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα