Καταμέτρηση-θρίλερ στη ΝΔ. Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Καταμέτρηση-θρίλερ στη ΝΔ. Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν το αποτέλεσμα
Στιγμιότυπα από την ψηφοφορία των μελών της Νέας Δημοκρατίας,στον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου,Κυριακή 10 ιανουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ενώ και οι δύο πλευρές διαρρέουν πως έχουν νικήσει, η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων συνεχίζεται και το ενδιαφέρον στρέφεται στο λεκανοπέδιο Αττικής και τη Μακεδονία

Οι κάλπες του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας έχουν κλείσει και η καταμέτρηση προχωρά, με τη βραδιά να εξελίσσεται σε ντέρμπι και θρίλερ.

Ενώ και οι δύο πλευρές διαρρέουν μηνύματα αισιοδοξίας και νίκης, η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων συνεχίζεται και το ενδιαφέρον στρέφεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής και τη Μακεδονία, περιοχές που σε συνδυασμό με την αποχή  θα κρίνουν και το νικητή.

Το λεκανοπέδιο της Αττικής αποτελεί το 35% του εκλογικού σώματος και η πλευρά Μητσοτάκη στηρίζει τη βεβαιότητα της πως έχει συντελεστεί η ανατροπή σε στοιχεία που επικαλείται από δικές της άτυπες μετρήσεις που φέρουν τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρώτο στη Β’ Αθηνών (χάρη και στη συμμαχία του με τον Άδωνι Γεωργιάδη) με ποσοστό ικανό να επηρεάσει το συνολικό αποτέλεσμα.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη μιλούσαν από νωρίς για σταθερό προβάδισμα και πλέον κάνουν λόγο για καθαρή νίκη με διαφορά που διευρύνεται.

Από την άλλη υποστηρικτές του κ.Μεϊμαράκη στρέφουν το βλέμμα στη Μακεδονία και γενικότερα την περιφέρεια, όπου φέρεται να είναι πρώτος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. Ειδικά στη Μακεδονία καθοριστικό ρόλο θα παίξει το εάν συμμετείχαν στο δεύτερο γύρο και που έχουν κατευθυνθεί οι ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο είχαν επιλέξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα και ειδικότερα οι καραμανλικοί νεότερης γενιάς.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ άλλωστε από την πλευρά Μεϊμαράκη έδιναν στο 25,3% της επικράτειας, δηλαδή σε 55.285 ψήφους, τον κ.Μεϊμαράκη να προηγείται με 53,64% έναντι 46,36% του Μητσοτάκη.

Εκείνο στο οποίο συμφωνούν και οι δύο πλευρές είναι στο ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής, που κυμαίνεται στο 80% των ψηφοφόρων του πρώτου γύρου, δηλαδή πάνω από 320.000 άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα