Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ διάταξη για το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό

Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ διάταξη για το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γ. Κατσίκης διαμαρτυρήθηκε γιατί με το σχετικό άρθρο "επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός". «Ναι» στη διάταξη από το Ποτάμι. Θετική εμφανίζεται και η ΝΔ

Την αντίθεση τους στη λειτουργία του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα εξέφρασαν εκ νέου οι ΑΝΕΛ ανακοινώνοντας ότι θα καταψηφίσουν σχετική διάταξη για τη λειτουργία του που έχει ενσωματωθεί σε συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Την απόφαση των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν τη σχετική διάταξη (άρθρο 5) ανακοίνωσε στη Βουλή ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, επικαλούμενος την «πάγια αντίθεση» του κόμματός του στην ανέγερση και λειτουργία του τεμένους. «Εμείς, το άρθρο αυτό θα το καταψηφίσουμε συνεπείς στην πάγια πολιτική μας τακτική και θέση» ανακοίνωσε ο κ. Κατσίκης. Διαμαρτυρήθηκε, μάλιστα, για το ότι η διάταξη προβλέπει την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Παιδείας που θα διαχειρίζεται το τέμενος και θα εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας. «Με αυτό τον τρόπο επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός» διαμαρτυρήθηκε ο κ. Κατσίκης και τόνισε ότι οι ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες στις αραβικές χώρες δεν χρηματοδοτούνται από τις εν λόγω χώρες. «Υπάρχει αντίφαση» είπε. Υποστήριξε, πάντως, ότι η διαφοροποιήση των ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να διαταράξει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι ΑΝΕΛ υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή σχολικών διευθυντών όπου έχει ενσωματωθεί η εν λόγω διάταξη.

Η διάταξη για το τέμενος αναμένεται πάντως να υπερψηφίστεί πάρα την αντίθεση των ΑΝΕΛ αφού το Ποτάμι ξεκαθάρισε ότι θα πει «ναι» ενώ και η ΝΔ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα στηρίξει. «Το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς αλλά οι συνεργάτες σας οι ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση η εισηγήτρια της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στο μουσουλμανικό τέμενος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα