Κατρούγκαλος: Ουδέποτε θα δεχτούμε τσάμικο ζήτημα

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών "Κύρωση της Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών της, αφενός, και της Δημοκρατίας του Καζαχστάν, αφετέρου" στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών "Κύρωση της Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών της, αφενός, και της Δημοκρατίας του Καζαχστάν, αφετέρου" στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 μίλησε και για το συλλαλητήριο της Κυριακής λέγοντας πως είναι αντίθετος στην πολιτική κατεύθυνση του συλλαλητηρίου, όχι όμως στο συλλαλητήριο αυτό καθεαυτό

“Δεν πρέπει να ακούγεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα συλλαλητήρια δεν είναι μέρος της εξωτερικής πολιτικής. Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική κατεύθυνση του συλλαλητηρίου, όχι στο συλλαλητήριο αυτό καθεαυτό” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει παραδοθεί στην ακροδεξιά ρητορική.

Επιπροσθέτως, όσον αφορά στις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως το τσαμικό ζήτημα είναι από τα “προβληματικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα”, υπογράμμισε ότι “όλοι θέλουν να εμπλουτίσουν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, εμείς ουδέποτε, θα δεχτούμε τσάμικο ζήτημα”.

Εν συνεχεία τόνισε πως δεν θεωρεί τον κόσμο των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό ότι είναι ακροδεξιοί στο σύνολό τους, αλλά πατριώτες, όμως το θέμα είναι αυτά που ακούστηκαν από τους ομιλητές, οι οποίοι έδωσαν τον τόνο με την ακροδεξιά ρητορική τους στη διάρκεια του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο τρέφεται ο αλυτρωτισμός της άλλης μεριάς και το τέλμα δεν ευνοεί τα εθνικά συμφέροντα, καθώς κινδυνεύει να διαιωνισθεί το όνομα “Μακεδονία”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προκαλεί ο Ράμα: Ο Κοτζιάς δεν άκουσε καλά - Το 'τσάμικο' είναι στο τραπέζι

ΝΔ για απειλές κατά Κοτζιά: Καταδικάζουμε τη βία, αλλά άλλοι την ανέχονται

Με εξέδρα στην Ερμού και περιφρούρηση το συλλαλητήριο της Κυριακής

SHARE: