Κατσαφάδος για Σκοπιανό: Και εγώ θα πήγαινα στο συλλαλητήριο

ΚΥΘΗΡΑ--ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ   ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΚΥΘΗΡΑ--ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να λύσει το Σκοπιανό με όρους εσωτερικής πολιτικής και ζήτησε ενημέρωση των κομμάτων

“Κι εγώ θα πήγαινα σ' αυτό το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Βεβαίως και έχει αναγνωριστεί διεθνώς με το όνομα Μακεδονία, αλλά ακόμα και σήμερα το πρόβλημα το έχουν αυτοί” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κατσαφάδος. Σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από την πρώτη στιγμή την ενημέρωση των κομμάτων για το Σκοπιανό, αλλά και τη σύγκληση πολιτικών αρχηγών. “Πρέπει πρώτα να αποσαφηνίσει την άποψή της η κυβέρνηση και μετά η ΝΔ” είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Κατσαφάδος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει ένα εθνικό ζήτημα με όρους εσωτερικής πολιτικής ενώ τάχθηκε υπέρ μιας erga omnes (έναντι όλων) ονομασίας, πρόσθεσε όμως, ότι πρέπει να λυθούν και όλα τα άλλα ζητήματα προκειμένου να γίνουν συζητήσεις για την ονομασία.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι “κι εγώ θα πήγαινα σ' αυτό το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Βεβαίως και έχει αναγνωριστεί με το όνομα Μακεδονία, αλλά ακόμα και σήμερα το πρόβλημα το έχουν αυτοί”.

Επιπροσθέτως, επεσήμανε ότι τα Σκόπια είναι “η φτωχή χώρα των Βαλκανίων”, που επιθυμεί διακαώς την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, επομένως κάτω από αυτούς τους όρους θα πρέπει να προσέλθει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Κατσαφάδο, το όνομα από μόνο του δεν λέει κάτι αν δεν λυθούν τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα που σχετίζονται με τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

ΝΔ: Σε συμπληγάδες ο Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αδειάζει τον διαπραγματευτή της

ADVERTISING

SHARE: