Καυγάς Γεροβασίλη-Κουμουτσάκου, έξω από την πόρτα της σύσκεψης

Καυγάς Γεροβασίλη-Κουμουτσάκου, έξω από την πόρτα της σύσκεψης
Ορκομωσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 23 Σεπτμεβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Άναψαν τα αίματα έξω από το Σύσκεψη των Αρχηγών. Γιατί καυγάδισαν Γεροβασίλη και Κουμουτσάκος. Παρέμβαση Κουίκ με αιχμές για τη συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ

Έντονο επεισόδιο ακριβώς έξω από τη σύσκεψη των αρχηγών, είχαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Γ. Κουμουτσάκος από τη ΝΔ θεώρησε υπονομευτική την ενημέρωση που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους. Η κα Γεροβασιλη είχε μια σύντομη συνομιλια με τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ σχετικά με τα θέματα τα οποία θα θέσει ο Α. Τσίπρας στο Συμβούλιο και που αφορούσαν κυρίως τις δυο επιτροπές, που αναμένεται να προτείνει στα κόμματα για το Ασφαλιστικό και την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Κουμουτσακος εξερράγη και αμέσως μετά, τόνισε πως η δημιουργία κλίματος από την κυβερνητική εκπρόσωπο, είναι υπονομευτική και πως πρέπει θεσμικά να σεβαστούμε την υπό εξέλιξη διαδικασία.

“Εμείς εδώ ερχόμαστε να ακούσουμε” είπε ο Γ. Κουμουτσάκος, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Στο επεισόδιο παρενέβη ο Τερενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ,  τονίζοντας ότι είναι τραγική μια τέτοια συμπεριφορά για διπλωμάτη, εννοώντας την “έκρηξη” του κ. Κουμουτσάκου.

“Σε παρακαλώ μην παρεμβαίνεις” απάντησε ο Γ. Κουμουτσάκος με τον Τ. Κουίκ να τον κατηγορεί ότι θέλει να φιμώσει τους δημοσιογράφους.

Το επεισόδιο τελείωσε με την Ολγα Γεροβασίλη να υποστηρίζει “ότι εγώ ενημέρωσα για τα ήδη εξαγγελθέντα. Η ενημέρωση είναι στα καθήκοντά μου και αυτό έκανα και θα κάνω. Δεν υπάρχει θέμα χαλιναγώγησης δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και δεν θα το έκανα ποτέ”.

Εξάλλου, ο Παύλος Χρηστίδης από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα είναι διαχρονικά υπέρ της συναίνεσης.

“Ότι έχουμε να συζητήσουμε για ασφαλιστικό πρέπει να το κάνουμε στη Βουλή. Δεν θα μπούμε σήμερα στην ουσία της συζήτησης” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το μεγάλο πρόβλημα στο Ασφαλιστικό έχει προκύψει από τη 10μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο Γ. Καρράς από την Ενωση Κεντρώων, διέψευσε τα σενάρια που υποστηρίζουν ότι η ΕΚ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

“Εμείς έχουμε μιλήσει για οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες και υπάρχουν τα 9 σημεία, τα οποία έχουμε προτείνει για να γίνει διάλογος”, δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα