Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον Κήρυκα Χανίων

Pre daily discussion agenda in the plenum of the parliament about corruption in Athens on Oct. 10, 2016 /               .  10 , 2016
Pre daily discussion agenda in the plenum of the parliament about corruption in Athens on Oct. 10, 2016 / . 10 , 2016 ALEXANDROS MICHAILIDIS

Με αφορμή δημοσίευμα της Αυγής, η Κουμουνδούρου εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, που απάντησε σε υψηλούς τόνους για λάσπη στον ανεμιστήρα

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα της Αυγής της Κυριακής, που αναφέρεται σε δανειοδότηση της εφημερίδας "Κήρυκας Χανίων".

Με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου υποστήριξε:

"Το δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής» σχετικά με τη δανειοδότηση του «Κήρυκα Χανίων» αποτελεί άλλο ένα τεκμήριο της συμφωνίας διαπλοκής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, η εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων» στην οποία είναι μέτοχος κατά το 60% ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, έλαβε δάνειο ύψους 2.150.000 ευρώ από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, με όρους που παραβιάζουν τους πολλαπλούς κανόνες που ισχύουν για τις δανειοδοτήσεις. Συγκεκριμένα: Την περίοδο που συνήφθη το δάνειο, διευθύνων σύμβουλος του «Κήρυκα» ήταν ο Ευάγγελος Σπανουδάκης ο οποίος, την ίδια περίοδο, ήταν και διευθύνων σύμβουλος της «Αναπτυξιακής Α.Ε.» στην οποία συμμετέχει και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα! Επιπλέον, ένα μεγάλο πόσο από το δάνειο, ύψους 554.000 ευρώ, που δόθηκε για την κατασκευή κτηρίου, δεν κατευθύνθηκε προς τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε το δάνειο, αλλά για σκοπούς που παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Σημειώνεται ότι η εταιρεία του κ. Μητσοτάκη δεν είχε καμία εκδοτική δραστηριότητα και είχε αρνητική καθαρή θέση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση ειδικής έρευνας της ΤτΕ που συντάχθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Βέβαια, το συγκεκριμένο δάνειο δεν είναι το μόνο που έχει λάβει η εν λόγω εφημερίδα. Είναι ήδη γνωστό πως ο «Κήρυκας Χανίων» έχει λάβει δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς από το 2005, για το οποίο δεν είχε καταβάλει πάρα μία (1) δόση έως το 2016 και για το οποίο έτυχε μιας, αν μη τι άλλο, σκανδαλωδώς ευνοϊκής ρύθμισης (23 δόσεις των 3.000 ευρώ και η τελευταία δόση 630.000 ευρώ, με δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης) κι ακόμα ένα από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ύψους 160.000 ευρώ.

Απαιτούμε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, να δώσει εξηγήσεις. Το οφείλει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που έχει πληρώσει αδρά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τις οποίες, όπως φαίνεται, διατηρεί προνομιακή σχέση."

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η ΝΔ, κάνοντας λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα:

"Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική “ΑΥΓΗ” με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν.

Επανήλθαν στο θέμα των δανείων της εταιρίας “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” για να αποκρύψουν το “σκάνδαλο” της δανειοδότησης της “ΑΥΓΗΣ” με την εγγύηση της μελλοντικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να αφήσει τα κηρύγματα και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων, που ο ίδιος και η πολιτική του δημιούργησαν".

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: