Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ- Σπυράκη για την επόμενη ημέρα μετά το μνημόνιο

Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ- Σπυράκη για την επόμενη ημέρα μετά το μνημόνιο
Tα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ eurokinissi

Η Κουμουνδούρου σχολίασε δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι παραδέχεται πως μετά τις 20 Αυγούστου δε θα βρίσκεται σε καθεστώς προγράμματος και γαλάζιες πηγές απάντησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ένα αχρείαστο μνημόνιο μετά το 2018

Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρίας Σπυράκη.

Η Κουμουνδούρου υποστήριξε ότι η κ.Σπυράκη παραδέχεται πως μετά τις 20 Αυγούστου δε θα βρίσκεται σε καθεστώς προγράμματος και γαλάζιες πηγές απάντησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ένα αχρείαστο μνημόνιο μετά το 2018.

Ειδικότερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:

“Στις 3 Απριλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Real Fm, δήλωσε με περίσσεια σιγουριά πως η χώρα θα εισέλθει σε 4ο μνημόνιο μετά τον Αύγουστο του 2018.

Σήμερα, δέκα μέρες μετά τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, σημείωσε πως η χώρα “δεν θα βρίσκεται σε καθεστώς προγράμματος” από τις 20 Αυγούστου και μετά.

Η, έστω και με καθυστέρηση, αποδοχή της πραγματικότητας από τη Ν.Δ. είναι προφανώς καλοδεχούμενη. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.”

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Σπυράκη στη συνέντευξη της είπε μεταξύ άλλων:

“Το σημαντικό, όμως, για εμάς είναι ποιος μπορεί να κρατήσει το τιμόνι, μετά τις 20 Αυγούστου του 2018, όταν η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται σε καθεστώς -επιτρέψτε μου τον όρο-« προστασίας», δηλαδή σε καθεστώς προγράμματος, οπότε και αποπληρώνονται οι εκκρεμότητες στο χρέος. Όταν η Ελλάδα θα πρέπει να εξυπηρετεί το χρέος της με βάση το δανεισμό της από τις διεθνείς αγορές. Εκεί χρειάζεται μια ισχυρή, Κυβέρνηση προσηλωμένη στις αληθινές μεταρρυθμίσεις, όπως τις περιέγραψε χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτή η Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας. Και, αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν οι εταίροι δουν την Ελλάδα να απογειώνεται αναπτυξιακά και αν βρουν μια αξιόπιστη Κυβέρνηση δεσμευμένη στις μεταρρυθμίσεις.”

Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν: “Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλό θα είναι να διαβάζει ολόκληρες τις δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ πριν τις διαστρεβλώσει, όπως συνηθίζει. Αν τις διάβαζε, θα έβρισκε και τη φράση «αυτή η Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022».

Ναι, στην δική τους κυβέρνηση αναφέρθηκε και σήμερα η κ. Μαρία Σπυράκη. Την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υπέγραψε ένα ακόμη αχρείαστο μνημόνιο και μετά το 2018, λόγω των καταστροφικών επιλογών του αλησμόνητου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τον οποίο αρχικώς επέλεξε ως asset ο κ. Τσίπρας για να τον χαρακτηρίσει κατόπιν καταστροφής ανόητο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα