Κεντροαριστερά: Ανοίγματα επιχειρούν οι υποψήφιοι

Κεντροαριστερά: Ανοίγματα επιχειρούν οι υποψήφιοι

Τις τελευταίες πινελιές στην προεκλογική τους εκστρατεία προσθέτουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, αφού πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις κάλπες

Να βρουν στοιχεία που θα δυναμώσουν τον πολιτικό τους λόγο και να προχωρήσουν σε ανοίγματα προς διαφορετικές κοινωνικές ομάδες από αυτές που απευθύνονταν μέχρι τώρα επιχειρούν οι διεκδικητές της αρχηγίας της Δημοκρατικής Παράταξης.

Προσπάθεια να κερδίσει τις γυναίκες ψηφοφόρους επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες η Φώφη Γεννηματά, με το επιτελείο της να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην επιτυχία αυτής της στρατηγικής. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μοναδική υποψήφια γυναίκα και αυτό της προσφέρει από μόνο του ένα αβαντάζ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τις τελευταίες μόνο ημέρες μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών που την υποστηρίζουν, ενώ εμφανίστηκε και σε μη πολιτική τηλεοπτική εκπομπή που σύμφωνα με τις μετρήσεις προτιμούν οι τηλεθεάτριες. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι η ίδια είναι μια εργαζόμενη μητέρα, την ταυτίζει σε μεγάλο βαθμό με αρκετές σύγχρονες γυναίκες, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα κίνητρο για την δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης.

Τα συντηρητικότερα ακροατήρια προσπαθεί να προσεγγίσει ο Γιώργος Καμίνης, υιοθετώντας εν μέρει το δόγμα «νόμος και τάξη». Ο δήμαρχος Αθηναίων σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «Το ζήτημα ασφάλειας είναι πρώτιστο δικαίωμα, δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς το αίσθημα ασφάλειας», συμπληρώνοντας ότι το πανεπιστημιακό άσυλο ούτε λίγο, ούτε πολύ προστατεύει μόνο τους μπαχαλάκηδες, χρησιμοποιώντας μια ρητορική που δεν είναι πολύ κοντινή με την παράδοση της Παράταξης της οποίας και επιθυμεί να ηγηθεί.

Όλο το βάρος στην παρουσίαση της πολιτικής του πρότασης θα δώσει τις επόμενες ημέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, την Τρίτη, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του για το μέλλον της Παράταξης. Αν και οι συνεργάτες του κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τα όσα θα ειπωθούν δια στόματος Θεοδωράκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δώσει έμφαση σε προτάσεις για την διαχείριση της καθημερινότητας, αφήνοντας στην άκρη την ιδεολογική πλατφόρμα.

Έμφαση στην ενότητα του νέου φορέα προσπαθεί να δώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νεαρός ευρωβουλευτής μιλάει για το τέλος της εσωστρέφειας που κατατρώει την Παράταξη τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως το νέο της ξεκίνημα, που θα μπορέσει να εγγυηθεί την επόμενη μέρα.

Τα θέματα ανάπτυξης αποτελούν την βασική προεκλογική γραμμή του Γιάννη Μανιάτη, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης εξακολουθεί να κρατάει σκληρή αντιδεξιά γραμμή, επιδιώκοντας να ξυπνήσει τα παραδοσιακά πολιτικά ένστικτα των άλλοτε ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Γ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα