Κεντροαριστερά: Ένταση από τα ‘σταυρωμένα’ ψηφοδέλτια

Κεντροαριστερά: Ένταση από τα ‘σταυρωμένα’ ψηφοδέλτια
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Με ένταση συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος στην Κεντροαριστερά, μετά τις καταγγελίες για διακίνηση ψηφοδελτίων παρά την αντίθετη συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων

Την αντίδραση του Νίκου Αλιβιζάτου, της Χαριλάου Τρικούπη και του Ποταμιού προκάλεσε η καταγγελία για διακίνηση σταυρωμένων ψηφοδελτίων σε μερίδα ψηφοφορών από την πλευρά συγκεκριμένων υποψηφίων.

“Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Επιτροπή, αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή”, αναφέρει η ανακοίνωση του καθηγητή. Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι “με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει την μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια”.

Αντίδραση στη συγκεκριμένη κίνηση υπάρχει και από το επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη που σχολίασε ότι “Αντί να δούμε μπροστά και να πάμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάποιοι άρχισαν να τυπώνουν ψηφοδέλτια για να τα διακινήσουν σταυρωμένα. Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του ’70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ. Και από μερικούς μάλιστα που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου”.

Ταυτόχρονα, πηγές από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά σχολίαζαν ότι “Πρεπει να ειπωθούν αμέσως ονόματα”, συμπληρώνοντας ότι η επιτροπή Αλιβιζάτου είμαστε βέβαιοι οτι θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η ψηφοφορία απο τις παλαιοκομματικές λογικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα