Κεντροαριστερά: Με ένταση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής

Κεντροαριστερά: Με ένταση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής
eurokinissi

Με εντάσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, αφού οι εκπρόσωποι Θεοδωράκη και Μανιάτη ζήτησαν να παραταθεί η προεκλογική περίοδος, πρόταση που απορρίφθηκε εν τέλει από την επιτροπή

Από αλλού περίμεναν να δημιουργηθεί ένταση τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη αρχηγού στον νέο, ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς κατά την διάρκεια της σημερινής τους συνεδρίασης και από αλλού τους προέκυψε.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων δεν συγκρούστηκαν για πολλοστή φορά γύρω από την διεξαγωγή ή μη ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αλλά για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Ο λόγος ήταν η απαίτηση των εκπροσώπων του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιάννη Μανιάτη να δοθεί παράταση μερικών εβδομάδων, με πρόσχημα την προετοιμασία της αναμέτρησης από τις εταιρίες που θα αναλάβουν το ηλεκτρονικό σκέλος της διαδικασίας, παρότι κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τις ίδιες.

Η απαίτηση αυτή, των συγκεκριμένων υποψηφίων προκάλεσε εκνευρισμό στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, που όπως υποστηρίζουν, αδυνατούσαν να καταλάβουν τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης πρότασης. Τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει ως βάση η 5 και 12 Νοεμβρίου, ενώ θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να μεταφερθούν οι εκλογές για μία εβδομάδα, σε περίπτωση και μόνο που επιμείνουν οι εταιρίες.

Το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας στο οποίο επανήλθε με σημερινή του νέα πρόταση ο Στ.Θεοδωράκης, δεν συζητήθηκε μετά από παρέμβαση του Νίκου Αλιβιζάτου, που πρότεινε να ασχοληθούν με το θέμα οι ίδιοι οι υποψήφιοι, αν και μια τέτοια ενέργεια έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά από την Φώφη Γεννηματά.

Πλέον, ο Ν.Αλιβιζάτος περιμένει εντός των ημερών να ακούσει και επίσημα τις προτάσεις και τις απαιτήσεις των εταιριών, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οριστικά όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Παράλληλα, η επιτροπή αποφάσισε την διεξαγωγή δύο debate ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους, ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Επίσης, εξετάζει και την δυνατότητα ενός τρίτου debate σε κάποια πόλη της περιφέρειας, αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα των υποψηφίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα