Κεντροαριστερά: Μηνύματα αισιοδοξίας εκπέμπει η επιτροπή Αλιβιζάτου

Κεντροαριστερά: Μηνύματα αισιοδοξίας εκπέμπει η επιτροπή Αλιβιζάτου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Να κλείσουν τον κύκλο της εσωστρέφειας που άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες επιθυμούν στην Κεντροαριστερά, με την επιτροπή να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις που θα οδηγήσει επιτέλους στην εκλογική διαδικασία

Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα μετά την θύελλα που προκλήθηκε εξαιτίας των αστοχιών του Νίκου Αλιβιζάτου στην εξεύρεση εταιρίας που θα αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής της ενιαίας Κεντροαριστεράς, αρχίζει να εκπέμπει η επιτροπή και τα επιτελεία των υποψηφίων.

Η τεχνική υποεπιτροπή της επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας έχει ξεκινήσει ήδη ανεπίσημα από χθες τις επαφές με εταιρίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν με το λογισμικό τους στην τεχνική βοήθεια της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας (Wind) που έχει δείξει ενδιαφέρον για να αναλάβει το έργο της εκλογικής αναμέτρησης. Οι επίσημες επαφές θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί, με τον Νίκο Αλιβιζάτο να αναμένει τις προσφορές των εταιριών εντός των επόμενων ημερών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η επιτροπή θα είναι σε θέση να συνεδριάσει και να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις μέχρι την Πέμπτη ή το αργότερο, ως την Παρασκευή.

Η έντονη κινητικότητα δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας, μετά την αναταράξεις των προηγούμενων ημερών. Πάντως, από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά, αλλά και αρκετών μελών της επιτροπής, έχει καταστεί σαφές ότι το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας έχει κλείσει οριστικά, από την στιγμή μάλιστα που οι τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας απέρριψαν την περίπτωση να ασχοληθούν με τις εκλογές, σε περίπτωση που η επιτροπή επέμενε σε αυτή την προϋπόθεση. Αποστάσεις από την επιμονή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ακόμα και αν κινδυνέψει να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρο το εγχείρημα, κρατούν και άλλοι υποψήφιοι, όπως ο Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Αλέξανδρος Πόντας.

Άρα, εκ των πραγμάτων, η συζήτηση εκ μέρους της επιτροπής με τις εταιρίες που θα προμηθεύσουν την Wind με το απαραίτητο λογισμικό, αφορά πλέον μόνο την online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και τίποτα άλλο.

Η επαναφορά του θέματος, έστω δια της πλαγίου οδού, εκ μέρους του Ν.Αλιβιζάτου, δεν βοηθάει πάντως στην οριστική εκτόνωση της κρίσης των τελευταίων ημερών, αντίθετα, συνεχίζει να δημιουργεί σε αρκετούς εκ των υποψηφίων ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα αυτής της επιμονής.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα