Κεντροαριστερά: Νέα επιστολή Αλιβιζάτου στους υποψήφιους αρχηγούς

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ώστε να καταθέσει τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ//EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ώστε να καταθέσει τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ//EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε επιστολή που τους έστειλε το πρωί της Δευτέρας, ο καθηγητής επισημαίνει ότι εντός της εβδομάδας θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις τους.

Να ρίξει τους τόνους που έχουν ανέβει επικίνδυνα στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Παράταξης μετά τις απαντήσεις που έδωσαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, επιχειρεί με νέα επιστολή προς τους υποψήφιους για την ηγεσία του νέου φορέα, ο Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής πετάει το μπαλάκι στην πλευρά των υποψηφίων για το εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η μεταξύ τους σύσκεψη που είχε προτείνει, αλλά φαίνεται να ναυαγεί μετά την απάντηση της Φώφης Γεννηματά, αναφέροντας ότι "Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος".

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να καταθέσει πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το τεχνικό σκέλος της ψηφοφορίας, ενώ για την εξ αποστάσεως δυνατότητα συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, αναφέρει ότι οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν.

Αναλυτικά η επιστολή:

« Έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας.Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.

Όλοι οι υποψήφιοι απάντησαν στις προτάσεις μου της Παρασκευής 22.9.2017 και σας ευχαριστώ, όλες και όλους, γι’ αυτό.

Από τις απαντήσεις σας προκύπτει ότι:

(α) Χρειάζονται πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών. Αναλαμβάνω την ευθύνη, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΑΕΔΔ, να σας τις υποβάλω για έγκριση εντός της εβδομάδος.

(β) Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ. Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε, σε λύση που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε.

Για να αποφασίσετε επί των ανωτέρω σας πρότεινα κοινή σύσκεψη. Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος.

Την επιστολή αυτή στέλνω και στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος»

Ναι από Καμίνη

Θετικά απάντησε στην νέα πρόσκληση του Νίκου Αλιβιζάτου, ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση, οποιασδήποτε σύνθεσης υποψηφίων ή και πολιτικών κομμάτων και κινήσεων πολιτών, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα εκκρεμή διαδικαστικά θέματα των εκλογών και ιδιαιτέρως για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Συμπλήρωσε ότι "δισταγμοί και καθυστερήσεις δεν είναι πλέον ανεκτά. Οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές και η ευθύνη μας μεγάλη".

Στην ίδια γραμμή η Γεννηματά

Από την πλευρά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η νέα επιστολή του Ν. Αλιβιζάτου, δεν διαφοροποιεί στο ελάχιστο τα όσα ανέφερε στην χθεσινή, απαντητική της επιστολή. Σχολιάζοντας την νέα επιστολή του Ν. Αλιβιζάτου προς τους υποψηφίους, συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά υποστήριζαν ότι για αυτούς βασική προτεραιότητα για παραμένει η αποστολή επιστολής προς τις εταιρείες, ώστε να υπάρχουν πάνω στο τραπέζι της επιτροπής -το συντομότερο- όλα τα δεδομένα, με βάση τις απαντήσεις των εταιρειών, ώστε να να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα η συνεδρίαση της - που πρέπει να γίνει άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναταραχή στην Κεντροαριστερά από την επιστολή Αλιβιζάτου

'Ναι' από Καμίνη-Μανιάτη στην πρόσκληση Αλιβιζάτου

Θεοδωράκης: Την Τρίτη η σύσκεψη των υποψηφίων για την Κεντροαριστερά υπό τον Αλιβιζάτο

ADVERTISING

SHARE: