Κεντροαριστερά: Νευρικότητα προκαλούν οι καθυστερήσεις

Κεντροαριστερά: Νευρικότητα προκαλούν οι καθυστερήσεις
Leader of To Potami, Stavros Theodorakis, meets his partys candidate for Greek President the constructionist Nikos Alivizatos, in Athens, Greece on February 18, 2015. / , , 18 2015. SOOC / Menelaos Myrillas

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στα επιτελεία των υποψηφίων η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης της επιτροπής Αλιβιζάτου, μετά τα αρνητικά μηνύματα που λαμβάνει από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που έχει δείξει ενδιαφέρον για την ανάληψη του ηλεκτρονικού σκέλους της εκλογικής διαδικασίας

Μάταια περίμενε χθες ο Νίκος Αλιβιζάτος την πρόταση της εταιρίας, έτσι ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα της χρήσης ή μη, της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Αυτή δεν ήρθε ποτέ, αφού ο υποψήφιος πάροχος ζήτησε νέα παράταση προκειμένου να απαντήσει στο κάλεσμα της επιτροπής. Όπως είχε αποκαλύψει το News247, η εταιρία δεν δείχνει διατεθειμένη να εμπλακεί σε μια διαδικασία που θα υπάρχει ηλεκτρονική ψηφοφορία, διαμηνύοντας ανεπισήμως προς την επιτροπή ότι θα πρέπει να διαχωριστεί από το online κομμάτι για το οποίο η ίδια ενδιαφέρεται να καταθέσει προσφορά.

Από την πλευρά της, η επιτροπή Αλιβιζάτου πιέζει την εταιρία να ανοίξει σύντομα τα χαρτιά της, έστω και χωρίς την πρόβλεψη για ηλεκτρονική ψηφοφορία. Άλλωστε, η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει και πλέον ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα μέχρι την 5η του Νοέμβρη, αφού τα περιθώρια στενεύουν αρκετά ώστε να διοργανωθεί μια τόσο μεγάλη και σύνθετη εκλογική διαδικασία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να τελειώνουν τα διαδικαστικά όσο το δυνατόν συντομότερα, για να επικεντρωθούν με όλες τους τις δυνάμεις στο πολιτικό σκέλος της μάχης, αλλά και γιατί θέλουν να είναι σίγουροι πως θα αποφευχθεί ένα επικοινωνιακό φιάσκο, ανάλογο με εκείνο που είχε πάθει δύο χρόνια νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία. 

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι πιθανότητες να μπορέσει κάποιος πολίτης να ψηφίσει οπουδήποτε αλλού, εκτός από τα σημεία που θα στηθούν κάλπες, είναι πλέον ελάχιστες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένους εκ των υποψηφίων που είχαν στηρίξει πολλές από τις ελπίδες τους για ένα καλό πλασάρισμα σε όσους θα ψήφιζαν από μακριά.  

Με το διαδικαστικό σκέλος της ψηφοφορίας να παραμένει ακόμα στον αέρα, οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει να χαμηλώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και να προσπαθούν να εκπέμψουν μηνύματα συσπείρωσης. Ο ούριος -δημοσκοπικός- άνεμος που φυσάει στα πανιά του υπό διαμόρφωση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, οδηγεί όλα τα επιτελεία στο συμπέρασμα ότι τα βέλη πρέπει να κατευθυνθούν προς τα αριστερά και τα δεξιά του πολιτικού φάσματος και όχι προς την πλευρά των συνυποψηφίων τους. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα