Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογική διαδικασία

Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογική διαδικασία
Συνέδριο Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν προσφέρει σύστημα για ψηφοφορία εξ αποστάσεως, αλλά μόνο για την online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων

Στα κρύα του λουτρού άφησε υποψήφιους και επιτροπή Αλιβιζάτου, η απάντηση της Vodafone για την διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν προσφέρει σύστημα για ψηφοφορία εξ αποστάσεως, αλλά μόνο για την online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων ώστε να αποφευχθούν διπλοψηφίες, ενώ δηλώνει ότι η συντομότερη δυνατή ημερομηνία για να είναι έτοιμο το σύστημα είναι τον Φλεβάρη του 2018.

Επίσης, ζητά 900.00 συν ΦΠΑ για την παροχή των υπηρεσιών της, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή, που δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί από την οργανωτική επιτροπή.

Το News 24/7 είχε αποκαλύψει πως η Vodafone είχε αρκετούς ενδοιασμούς για το πλάνο που της παρουσιάστηκε από τον Νίκο Αλιβιζάτο, με τις εκλογές να βρίσκονται προς το παρόν στον αέρα. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την κατάρρευση κάθε προσπάθειας για την ύπαρξη εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, οδήγησε τον επικεφαλής της επιτροπής να ζητήσει εκ νέου προσφορές από τις άλλες δύο εταιρίες για την ηλεκτρονική διασύνδεση των καλπών, το οικονομικό κόστος ανάληψης του έργου, αλλά και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του.

Με δυσφορία αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη. Αν και δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι η εταιρία επιβεβαίωσε αυτό που υποστήριζαν από την πρώτη, ότι δηλαδή ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν μπορεί να υπάρξει με την μορφή που ζητούσαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, δεν κρύβουν την δυσφορία τους για τον χρονικό ορίζοντα της πρότασης, τονίζοντας ότι γεννά ερωτήματα το γεγονός πως στην Νέα Δημοκρατία δέχθηκε να πραγματοποιήσει τις εκλογές σε είκοσι μέρες, ενώ στην Κεντροαριστερά ζητά τέσσερις μήνες.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα