Κικίλιας: Η κυβέρνηση θεατής του οικολογικού εγκλήματος στο Σαρωνικό

Κικίλιας: Η κυβέρνηση θεατής του οικολογικού εγκλήματος στο Σαρωνικό
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου, του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σηκώνει τους τόνους η ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλά καρτ περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Επίθεση σε Κουρουμπλή, αξιώνει άμεσα πρόσθετα μέτρα απορρύπανσης της περιοχής και αίτημα για συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Bουλής

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης για αλά καρτ περιβαλλοντικές ευαισθησίες εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή το «οικολογικό έγκλημα που συντελείται στο Σαρωνικό» με τον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «παραμένει θεατής» όταν «η έκταση της ρύπανσης είναι ήδη τεράστια».

Σε συνέχεια της χτεσινής επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ υπό τον τομεάρχη ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη που επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο ναυτιλίας για «ολιγωρία» και «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» στην αντίδρασή του, ο Βασίλης Κικίλιας  τόνισε σήμερα ότι «οι  κάτοικοι της Σαλαμίνας καταγγέλλουν ότι τα συνεργεία απορρύπανσης καθυστέρησαν αδικαιολόγητα», ενώ «την ίδια ώρα, ο κ. Κουρουμπλής αντί να συντονίζει τις ενέργειες του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται στα τηλεπαράθυρα, σχολιαστής επί παντός επιστητού…» υπογραμμίζοντας ότι «για τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι λαϊκές συνοικίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι δεύτερης κατηγορίας, και οι κάτοικοί τους, που τόσα τους υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Κικίλιας η ΝΔ ζητά την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί «το κυριότερο, αμέσως πρόσθετα μέτρα για την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής».

Κατά τη ΝΔ η αντίδραση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ναυαγίου της Σαλαμίνας και της ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής του Σαρωνικού αναδεικνύει ότι οι περιβαλλοντικές και άλλες ευαισθησίες, που, σύμφωνα με τις ίδιες γαλάζιες πηγές, επικαλείται η κυβέρνηση είναι «πρόσχημα» για την εκδίωξη επενδύσεων και την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα μετά την περίπτωση της Ελντοράντο η ΝΔ δια του Βασίλη Κικίλια επιτίθεται στην κυβέρνηση και για το Ελληνικό τονίζοντας ότι «Ο επικεφαλής της “task force” για τις επενδύσεις» κ. Τσίπρας, καταστρέφει μέσα σε δύο μέρες τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα. Χτες οι Σκουριές, σήμερα το Ελληνικό. Στο Ελληνικό καθυστερούν και θέτουν σε κίνδυνο, μια επένδυση που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας. Ως εδώ τα ψέματα και η ανικανότητά τους!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα