Κικίλιας: Η ΝΔ ζητά την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για τα F16

Κικίλιας: Η ΝΔ ζητά την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για τα F16
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου "Οι αστέρες του εγκληματικού Πανθέου όπως τους έζησα" από τις εκδόσεις Πατάκη την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ) Eurokinissi

Στη γραμμή επιβεβλημένη μεν η αναβάθμιση, θολή δε η συμφωνία, κινήθηκε και ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, ζητώντας τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και θέτοντας ερωτήματα για το κόστος και τα αντισταθμιστικά

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την αναβάθμιση των F-16 ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας όμως, πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με παροιμιώδη προχειρότητα και έχει προκαλέσει πλήρη σύγχυση, εμφανίζοντας καθημερινά αλληλοαναιρούμενες εκδοχές της συμφωνίας.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως το πόσο τελικά θα κοστίσει η συμφωνία, πόσα αεροσκάφη αφορά, αν υπάρχουν ή όχι αντισταθμιστικά μέτρα και αν τελικά θα εμπλακεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία και πώς συγκεκριμένα.

«Η Νέα Δημοκρατία ζητεί την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερωθεί επιτέλους υπεύθυνα η Βουλή και οι πολίτες που ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις και, κυρίως, διαφάνεια για μια τόσο σημαντική συμφωνία» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε πόσο ευνοϊκή είναι η συγκυρία για τη χώρα μας, καλώντας τον πρωθυπουργό να την αξιοποιήσει στο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως τόνισε η κ. Σπυράκη, από το αποτέλεσμα αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε, τελικά, μόνο σε μία θολή συμφωνία για την αναγκαία αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

«Για όλα τα εθνικά θέματα και τις επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η χώρα δεν υπήρξε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Μόνο ευχολόγια. Δυστυχώς, λόγω της προχειρότητας του κ. Τσίπρα χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για τον τόπο μας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα