Κικίλιας: Οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ταλαιπωρούν τους πολίτες

Κικίλιας: Οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ταλαιπωρούν τους πολίτες
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου, του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι είπε για εκλογές, το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ψήφιση των μέτρων. Στην ατζέντα της ΝΔ δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μας ξαναγυρίζει στο τρίγωνο της διαπλοκής»

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση ότι φέρνει από το παράθυρο το 4ο μνημόνιο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο των μέτρων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για αποκλειστική ευθύνη των κ.κ Τσίπρα και Καμμένου καθώς και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Αν είχαν γίνει εκλογές όπως ζητούσε η ΝΔ θα ήταν καλύτερα για τον ελληνικό λαό, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε πετύχει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα είχε προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις», είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας ότι το αίτημα των εκλογών «δεν σχετίζεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η ανασυγκρότηση της χώρας περνά μέσα από μία κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ξέρει και δεν θέλει να συμμετάσχει. Ξέρει μόνο να επενδύει στον διχασμό».

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Κικίλιας είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μία σειρά από δηλώσεις και προβλέψεις που έχουν διαψευστεί. «Εμείς δεν είμαστε μάντεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η καθυστέρηση κοστίζει. Είδαμε πόσο κόστισε η καθυστέρηση στην πρώτη αξιολόγηση. Εκείνοι που διαπραγματεύονται έχουν την ευθύνη. Η θέση της ΝΔ είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καθυστέρηση και οι εκλογές στην Ευρώπη φέρνουν αξιώσεις για πιο σκληρά μέτρα», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ υποστήριξε ότι «έχουν μεγάλο και δυσβάστακτο κόστος για το κοινωνικό σύνολο» λέγοντας ακόμη ότι η ΝΔ την περασμένη Πέμπτη καταψήφισε το άρθρο 31 του κ. Σπίρτζη που τα εντάσσει στο υπερταμείο. Η ΝΔ, τόνισε, «αντιλαμβάνεται την αγωνία των εργαζομένων» καλώντας τους όμως να λάβουν υπόψιν τους ότι «με τις απεργίες δημιουργούν τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες»  

Για τα εθνικά θέματα ο κ. Κικίλιας είπε ότι «υπερασπιζόμαστε με σοβαρότητα και στιβαρότητα και χωρίς εξάρσεις τα εθνικά μας θέματα», ενώ σημείωσε ότι «ξαναγυρίζουμε στο τρίγωνο της διαπλοκής» με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την τράπεζα Αττικής και τις εταιρείες του κ. Καλογρίτσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα