Κικίλιας: Το τέταρτο μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα είναι ήδη εδώ

Event organised by the Institute of Democracy Konstantinos Karamanlis and the Konrad Adenauer Foundation with subject `Europe facing the Migration Challenge`, in Athens, on March 5, 2016 /     Konrad Adenauer  `   `, , 5 , 2016
Event organised by the Institute of Democracy Konstantinos Karamanlis and the Konrad Adenauer Foundation with subject `Europe facing the Migration Challenge`, in Athens, on March 5, 2016 / Konrad Adenauer ` `, , 5 , 2016 SOOC

Κριτική στη συμφωνία που επετεύχθη χθες στο Eurogroup άσκησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι συμφώνησε σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, που φέρουν κι άλλους φόρους.

«Η κυβέρνηση διαφημίζει μείωση του χρέους για το 2060, ενώ με την ίδια συμφωνία υποσκάπτει, για πολλά χρόνια, την οικονομία και την ίδια τη χώρα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας συμφωνεί σε μεγάλα, πολύχρονα, πρωτογενή πλεονάσματα, που φέρνουν κι άλλους φόρους και μειώσεις εισοδήματος για τους πολλούς.

«Έτσι στραγγαλίζεται η οικονομία και φεύγουν οι επενδύσεις από τον τόπο. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει πηγαίνουν πολύ πέρα από τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Το 4ο Μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, είναι ήδη εδώ. Όσο και αν ο ίδιος επιμένει στα λόγια να το ξορκίζει. Αυτό είναι το αντάλλαγμα για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Παράλληλα ανέφερε ότι χρειαζόμαστε δουλειές, αλλά αυτό απαιτεί αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Απαιτεί ένα δικό μας εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτό, δηλαδή, που ο κ. Τσίπρας, ούτε θέλει, ούτε ξέρει, ούτε μπορεί να το κάνει. Όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την αποτυχία του», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

ADVERTISING

SHARE: