ΚΙΝΑΛ: Η σημερινή απόφαση για την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τα κατοικίδια δεν αρκεί

ΚΙΝΑΛ: Η σημερινή απόφαση για την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τα κατοικίδια δεν αρκεί
Κίνημα αλλαγής News 24/7

Χρειάζεται επί τέλους να υπάρξει διάλογος με τις φιλοζωικές οργανώσεις, την Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Κοινωνία για μια οριστική και αποτελεσματική λύση, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ

“Το περιστατικό της Κόνιτσας με τον βασανισμό του μικρού σκύλου, αποδεικνύει τις ελλείψεις μας στα θέματα Παιδείας και Πολιτισμού. Ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας στα θέματα της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα”, σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής.

Και συνεχίζει ως εξής:

“Τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται όμως με την λογική των προστίμων επί «δίκαιων και άδικων» που επιχείρησε να προωθήσει με το νομοσχέδιό της η Κυβέρνηση.

Ιδεοληπτικοί μιας εποχής που το σκυλάκι συνόδευε την εύπορη κυρία του, οι «θεσμοθετούντες» Υπουργοί αποδεικνύονται και πάλι ανεπαρκείς, αδυνατούν να δώσουν βιώσιμη λύση στα προβλήματα των αδέσποτων ζώων και αντίθετα μειώνουν τον ρόλο των φιλοζωικών οργανώσεων που εκφράζουν την ευαισθησία των πολιτών.

Η σημερινή αναγκαία απόφαση για την απόσυρση του Νομοσχεδίου από την διαβούλευση –λόγω της κατακραυγής που συνάντησε- δεν αρκεί.

Χρειάζεται επί τέλους να υπάρξει διάλογος με τις φιλοζωικές οργανώσεις, την Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Κοινωνία για μια οριστική και αποτελεσματική λύση, που θα αρμόζει σε μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα