Κίνημα Αλλαγής: Άνοιγμα για το Συνέδριο, οφέλη από το Σκοπιανό

Κίνημα Αλλαγής: Άνοιγμα για το Συνέδριο, οφέλη από το Σκοπιανό
Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Νέο άνοιγμα στην κοινωνία με ορίζοντα το Συνέδριο πραγματοποιεί το Κίνημα Αλλαγής, προσβλέποντας σε οφέλη από το ακροδεξιό ρεσάλτο της ΝΔ με αφορμή το Σκοπιανό

Κάλεσμα στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην διαδικασία εκλογής συνέδρων ενόψει του ιδρυτικού του Συνεδρίου απευθύνει το Κίνημα Αλλαγής, ανεξάρτητα από το εάν αυτοί συμμετείχαν στην διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε η επιτροπή διαδικασιών και δεοντολογίας, καθίσταται σαφές ότι δικαίωμα ψήφου στην ανάδειξη συνέδρων θα έχουν όσοι εγράφησαν ως μέλη του Κινήματος κατά την πρόσφατη ενδοπαραταξιακή αναμέτρηση, αλλά και όσοι εγγραφούν ηλεκτρονικά σε αυτό μέχρι της 22 Φεβρουαρίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κανένας πολίτης δεν αποκλείεται από τη διαδικασία και εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στην πορεία προς το Συνέδριο, παρότι οι πρώτες σκέψεις πρόκριναν την συμμετοχή μόνο σε όσους εγγράφηκαν ως μέλη τον περασμένο Νοέμβριο. Η ηλεκτρονική επανεγγραφή ισχύει και για όσους ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά καταγράφηκαν ως “φίλοι” και όχι ως μέλη.

Η απόφαση αυτή έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά. Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά εξηγούν ότι πρόθεση τους είναι να έχουν μια “δεύτερη ευκαιρία” και όσοι προοδευτικοί άνθρωποι δεν συμμετείχαν για διάφορους λόγους στην πρόσφατη αναμέτρηση. Επίσης, εκτιμούν ότι το “Σκοπιανό” απομακρύνει από τη Νέα Δημοκρατία Κεντρώους ψηφοφόρους που απογοητεύτηκαν από την ακροδεξιά στροφή και ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα