Κίνημα Αλλαγής: Στήριξη σε Βενιζέλο – Λοβέρδο από Γεννηματά

Κίνημα Αλλαγής: Στήριξη σε Βενιζέλο – Λοβέρδο από Γεννηματά
Συζήτηση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις" στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

«Εμείς δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Όλα στο φως», θα δηλώσει σήμερα, στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σκάνδαλο της Novartis, παρέχοντας πλήρη στήριξη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση

Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση ή μη Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, αντιμετωπίζεται στο Κίνημα Αλλαγής σαν μια κορυφαία πολιτική σύγκρουση. Η Φώφη Γεννηματά είναι υποχρεωμένη από τη μία να τοποθετηθεί για ένα υπαρκτό θέμα με διεθνείς διαστάσεις και από την άλλη να στηρίξει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται σε αυτό.

Υπό αυτό το σκεπτικό και με βασικό στρατηγικό της πλεονέκτημα την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από την τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να προσέλθει στη Βουλή με το σύνθημα «Όλα στο φως».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον της επικεφαλής του Κινήματος, η τοποθέτηση της αναμένεται να κινηθεί σε δύο άξονες. Στον πρώτο, στο στόχαστρο της θα μπει η κυβέρνηση, την οποία θα καταγγείλει για τη δημιουργία μιας «μηχανής λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων», εκμεταλλευόμενη ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο σε σχέση με τις πολιτικές των πολυεθνικών εταιρειών για το φάρμακο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εστιάσει επίσης και στις παρεμβάσεις που εκτιμά ότι πραγματοποιεί η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη. Από τα πυρά της δεν θα εξαιρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο και θα εγκαλέσει για την εξαίρεση των υπουργών των δικών του κυβερνήσεων από τη διερεύνηση του σκανδάλου.

Η στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη, αναμένεται να αποτελέσει τον δεύτερο άξονα της τοποθέτησης της. Σε αυτό το σημείο, η Φώφη Γεννηματά σκοπεύει να επιτεθεί στην Νέα Δημοκρατία για την διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009, αλλά και στην σημερινή της ηγεσία που αρνείται να τοποθετηθεί για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Για την πενταετία Καραμανλή θα αναφερθεί και στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον  ότι προσπαθεί να «κουκουλώσει» τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο, αρνούμενος την περαιτέρω διερεύνηση της.

Την άποψη ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό, άρα θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, αναμένεται να καταθέσει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ.Θεοδωράκης, μετά την ενόχληση που φέρεται να προκάλεσε στους Βαγγέλη Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο η ηπίων τόνων ρητορική που χρησιμοποίησε μέχρι στιγμής, αναμένεται να σηκώσει και εκείνος τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και να μιλήσει για πολιτική εκμεταλλευόμενη ενός υπαρκτού σκανδάλου, μέσω του οποίου στοχοποιεί μερίδα πολιτικών της αντιπάλων ώστε να επωφεληθεί από την υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα