Κινήσεις εξομάλυνσης από το ισπανικό ΥΠΕΞ, μετά την άκομψη παρέμβαση του πρεσβευτή στην Αθήνα

Κινήσεις εξομάλυνσης από το ισπανικό ΥΠΕΞ, μετά την άκομψη παρέμβαση του πρεσβευτή στην Αθήνα
AP PHOTO/GONZALO ARROYO

Με τον ισπανό υφΥΠΕΞ συναντήθηκε ο έλληνας πρεσβευτής στη Μαδρίτη

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χόρχε Τολέντο Αλμπινιάνα, δέχθηκε χθες τον έλληνα πρεσβευτή στη Μαδρίτη, σε μία προσπάθεια εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων μετά τη συνέντευξη του ισπανού πρεσβευτή στην Αθήνα και την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ισπανός υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως "ατόπημα" τις δηλώσεις του Ισπανού πρεσβευτή, αποδίδοντάς τες στην απειρία του για τα ελληνικά πράγματα και τη συνταγματική πολιτική τάξη στην Ελλάδα.

Ο Χόρχε Τολέντο Αλμπινιάνα, ο οποίος θεωρείται «άνθρωπος του Ραχόι» στο υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας, εξέφρασε τη λύπη του για την αναταραχή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι η Μαδρίτη ήδη προέβη σε επίπληξη του πρέσβη της. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ακόμα πως η συμπεριφορά του Ισπανού πρέσβη δεν προσιδιάζει σε πρέσβη κύρους του επιπέδου του και υπογράμμισε πως είναι εντελώς εκτός γραμμής (totally out of line).

Επίσης, πάντα με βάση τις ίδιες πηγές, ο κ. Αλμπινιάνα εξήρε τη «θερμή και ειλικρινή σχέση των δυο πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου κατά της απόσχισης της Καταλονίας.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Gonzalo Arroyo

ADVERTISING

SHARE: