ΚΚΕ κατά ΝΔ: Ας αναζητήσουν τους εργατοπατέρες στο κόμμα τους

ΚΚΕ κατά ΝΔ: Ας αναζητήσουν τους εργατοπατέρες στο κόμμα τους
ΑΘΗΝΑ -ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ TOY KKE ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπαίνουν εμπόδιο στην ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, σχολιάζουν από το κομμουνιστικό κόμμα, αναφορικά με τις αλλαγές που έρχονται στην απεργία

Απάντηση στην Νέα Δημοκρατία δίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφορικά με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την απεργία. “Η ΝΔ, βρισκόμενη προφανώς σε αμήχανη θέση, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της έχει πάρει τη μπουκιά απ’ το στόμα, πλειοδοτεί σε αντεργατικές προτάσεις και ανταγωνίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ο καλύτερος εκτελεστής των εργατικών δικαιωμάτων” σχολιάζουν από τον Περισσό.

“Όσο για τους εργατοπατέρες, στους οποίους αναφέρθηκε η κα Σπυράκη, αυτούς να τους αναζητήσουν στο κόμμα τους, που μαζί με τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, συναποτελούν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και στηρίζουν την κυβέρνηση στην υλοποίηση της πολιτικής της, μπαίνοντας εμπόδιο στην ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων” καταλήγουν.

“Η ΝΔ, συνεπής στις απόψεις της, επιμένει ότι την απόφαση για την απεργία έχουν δικαίωμα να την λαμβάνουν οι πολλοί, η πλειοψηφία των  εργαζομένων, και όχι οι λίγοι, οι συνήθεις εργατοπατέρες” είχε σχολιάσει νωρίτερα η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη.

Στη ΝΔ μιλούν από την Τετάρτη για «ημίμετρο» της κυβέρνησης, κάνουν λόγο για νομοθετική διάταξη «κακότεχνη, αόριστη και αντιφατική» και προαναγγέλουν πως θα καταθέσουν δική τους νομοθετική ρύθμιση, η βασική πρόνοια της οποίας λέει ότι για να ληφθεί απόφαση για απεργία από πρωτοβάθμιο σωματείο θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη του 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων και όχι το 50%+1 της απαρτίας της συνέλευσης των εργαζομένων.

Ουσιαστικά η ΝΔ ζητάει ακόμα πιο επιθετική ρύθμιση σε βάρος του δικαιώματος της απεργίας αν και όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της με τη δική της ρύθμιση «εξορθολογίζεται η διαδικασία λήψης της απόφασης  και υπηρετούνται οι βασικές αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας, από τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, το μέλος της Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ανέφερε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία θα έρθουν να ψηφίσουν ένα έκτρωμα για την απεργιακή απαγόρευση. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι σήμερα δουλεύουν 10ωρα και 11ωρα, κάτω από τον εργοδοτικό τρόμο, γι’ αυτό πρέπει να γίνει μαζική κινητοποίηση και αυτά τα μέτρα που ψηφίζονται να βρουν τη λαϊκή κατακραυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα