ΚΚΕ: Κυβέρνηση και εταίροι ανταλλάσσουν ραβασάκια δυσβάσταχτων μέτρων

Εκδήλωση - συναυλία της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.
(EUROKINISSI)
Εκδήλωση - συναυλία της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο θέμα της διαπραγμάτευσης και τόνισε πως η δύναμη του λαού βρίσκεται στην οργάνωση της ταξικής πάλης για την ανάκτηση των απωλειών

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στο Κέντρο Τεχνών, στο Πάρκο Ελευθερίας στα εγκαίνια της Έκθεσης για την παρουσίαση των συμμετοχών στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΚΕ του Κόμματος για την δημιουργία του λογότυπου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, είπε ότι σήμερα η κυβέρνηση και οι εταίροι της ανταλλάσσουν νέα ραβασάκια δυσβάστακτων μέτρων, φορτώνοντας το λαό παλιά και νέα μνημόνια.

Πρόσθεσε ότι θέλουν το λαϊκό κίνημα, άλλοτε χειροκροτητή και άλλοτε να υποκύπτει στους εκβιασμούς για να αποδεχθεί τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες που ετοιμάζουν και τόνισε ότι ο λαός πρέπει να θέσει τις δικές του κόκκινες γραμμές που «ούτε ταυτίζονται, ούτε συγκλίνουν, ούτε τέμνονται με την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και των δανειστών, αλλά και των άλλων κομμάτων, που είναι η στρατηγική της ΕΕ, η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, με το λαό δεμένο χειροπόδαρα».

Ταξική πάλη η δύναμη του λαού

Είπε ότι η δύναμη του λαού «που δεν την έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα» βρίσκεται στην οργάνωση της ταξικής πάλης για ανάκτηση των απωλειών, για προετοιμασία και οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και άμεση διεκδίκηση της κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

«Η δύναμη των αγώνων πολλαπλασιάζεται και φέρνει κάποια αποτελέσματα μόνο όταν αναπτύσσεται και εξελίσσεται, μέσα από την ίδια την πείρα των εργαζομένων, σε αγώνα αμφισβήτησης της εξουσίας των μονοπωλίων, της ΕΕ, και του ΝΑΤΟ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση παλεύει το ΚΚΕ» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου

Ανέφερε ότι απαιτείται πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους προκειμένου να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού «που σημαίνει οριστική και μόνιμη κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου»

«Ρήξη σημαίνει η εργατική τάξη με τα λαϊκά στρώματα να έρθουν στην εξουσία, τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η παραγωγή και οι κοινωνικές υπηρεσίες να σχεδιάζονται κεντρικά, επιστημονικά, να πραγματοποιούνται με εργατικό έλεγχο και με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία» είπε ο κ. Κουτσούμπας καλώντας σε «συνάντηση με το ΚΚΕ στον αγώνα και το κίνημα με ότι επιφυλάξεις έχει ο καθένας και η καθεμιά για επιμέρους θέσεις του».

«Να ξανασυναντηθούμε στους λαϊκούς αγώνες, στα μεγάλα συλλαλητήρια, ενάντια στο νέο μνημόνιο - συμφωνία. Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης κι αξιοπρεπούς για το λαό στάσης» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κουτσούμπας, K.K.E
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις της

Νέα Δημοσκόπηση: Υψηλό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης

ADVERTISING

SHARE: