ΚΝΕ: Συνεχίζουμε τον αγώνα που έδωσε ο σύντροφος Φιντέλ

default image

Το μήνυμα της ΚΝΕ προς την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους “συντρόφους της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας” για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο στέλνει με μήνυμά της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

“Συνεχίζουμε τον αγώνα που ο σύντροφος Φιντέλ έδωσε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό”, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ:

“Συντρόφισσες και σύντροφοι της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας,

Σας μεταφέρουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών και των φίλων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη, κουβανό επαναστάτη Φιντέλ Κάστρο, που αποτέλεσε για δεκαετίες πηγή έμπνευσης για τους αγώνες της νεολαίας σε όλο τον κόσμο, και φυσικά και στην Ελλάδα. Ολόκληρες γενιές αγωνιστών διαπαιδαγωγήθηκαν με το παράδειγμα του. Ιδιαίτερα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν για το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές 1989-1991, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συνέχισαν να παίρνουν κουράγιο από τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης, από την αποφασιστική στάση του κουβανικού λαού και του Φιντέλ απέναντι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που ο σύντροφος Φιντέλ έδωσε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Οι μεγάλες στιγμές όπως η πρωτοχρονιά του 1959 με τον λαϊκό επαναστατικό στρατό να μπαίνει θριαμβευτής στην Αβάνα, ή όπως ο Απρίλης του 1961 με τον κουβανικό λαό να αποκρούει την επέμβαση των μισθοφόρων της CIA στον Κόλπο των Χοίρων, μας συντροφεύουν σε αυτό τον αγώνα, αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς. Δείχνουν ότι το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δεν είναι ούτε ανίκητο, ούτε αιώνιο.

Ο Φιντέλ ζει στους σύγχρονους αγώνες των λαών και της νεολαίας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για την οριστική νίκη του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα