Κωνσταντινόπουλος: 'Αν δεν πετύχει η Κεντροαριστερά, το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα παραμείνει'

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης EUROKINISSI

Ο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς

«Ο επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι βουλευτής» τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Υπογράμμισε ότι η ενοποίηση πρέπει να γίνει με καθαρούς όρους, χωρίς συναλλαγές και υποσχέσεις για θέσεις και στη συνέχεια επισήμανε ότι η ψηφοφορία δεν πρέπει να γίνει με γνώμονα πρώην προέδρους αλλά για τον νέο πρόεδρο και σημείωσε ότι το ζήτημα είναι το μέλλον και όχι τα ορφανά πρώην προέδρων.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ξεκαθάρισε ότι αν δεν πετύχει το εγχείρημα θα παραμείνει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψήφιων για την ηγεσία του νέου φορέα σχολίασε ότι «γνωρίζω ποιος εννοούσε αυτά που έλεγε και ποιος όχι. Και εσείς γνωρίζεστε μεταξύ σας. Ακούτε έναν δημοσιογράφο να λέει κάτι και ξέρετε ότι στο παρελθόν τα έλεγε αλλιώς».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες, λέγοντας ότι όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα, γιατί θα σπάσουν οι μηχανισμοί.

Τάχθηκε κατά των στρατών με ανταλλάγματα, αλλά και κατά των ψηφοφόρων μιας χρήσης, με την ιδιότητα του φίλου και όχι του μέλους.

Υπογράμμισε ότι ο νέος φορέας πρέπει να εκλέξει μια ηγετική ομάδα που θα συνθέτει και όχι να είναι ένα κόμμα με τον αρχηγό και τους φίλους του, οι οποίοι θα στέλνουν στους βουλευτές και τα στελέχη αποφάσεις για υπογραφή.

Απέφυγε να απαντήσει ποιον θα στηρίξει στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 12 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι θα ψηφίσει αυτόν που είναι πιο κοντά στις απόψεις του. Για τον δεύτερο γύρο όμως, είπε ότι θα πει ξεκάθαρα ποιον επιθυμεί για το τιμόνι του νέου φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αλλά μετά από επέμβαση που έκανε για μηνίσκο, την απέσυρε.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Κωνσταντινόπουλου στο Ραδιόφωνο 24/7:

ADVERTISING

SHARE: