Κωνσταντοπούλου: Απογοητευτικό το debate. Ο Φλαμπουράρης δεν έχει εκλεγεί ποτέ με σταυρό

Κωνσταντοπούλου: Απογοητευτικό το debate. Ο Φλαμπουράρης δεν έχει εκλεγεί ποτέ με σταυρό

Τα βέλη της πρώην προέδρου της Βουλής, δεν απέφυγε ο Αλέξης Τσίπρας, το οποίο κατηγόρησε ότι πρόδωσε των ελληνικό λαό και δεν επέδειξε συνέπεια στις δεσμεύσεις που πήρε απέναντι του. Τι αποκάλυψε για τη συμμαχία με Βαρουφάκη και Μελανσόν (Vid)

Συνέντευξη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 έδωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λίγες ώρες μετά την τηλεμαχία της 10ης Σεπτεμβρίου στο οποίο συμμετείχε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Ενότητα.

Για το debate της 10ης Σεπτεμβρίου, ανέφερε:

“Απογοητευτικό το debate. Νομίζω πως έχει πια ξεπεραστεί αυτός ο κονσερβοποιημένος τρόπος συζήτησης, δεν μπορούν να συγκρίνουν οι πολίτες τα πρόσωπα και τα κόμματα. Ξεφεύγουν από τα ερωτήματα εκείνοι που πρέπει να τα απαντήσουν”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί εκτός από φίλους, έχει και πολλούς εχθρούς, σημείωσε:

“Κάποιοι ενοχλούνται από αυτά που κάνω. Αλλά αυτές οι αντιδράσεις υπήρχαν από πριν, πριν αναλάβω πρόεδρος της Βουλής. Υπάρχουν κατεστημένα και εγκατεστημένα συστήματα που ενοχλούνται όταν καλούνται να λογοδοτήσουν και να αντιμετωπίσουν διαδικασίες διαφάνειας.

Αντίστοιχες αντιδράσεις στην πολιτική μου διαδρομή υπήρξαν σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού μου βίου. Εκείνοι που είχαν συνηθίσει να νέμονται τα δημόσια να νιώθουν ενοχλημένοι όταν γίνεται προσπάθεια αναζήτησης της ευθύνης”.

Σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι δεν επέδειξε συνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις του και ότι το κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το “σύστημα Μαξίμου με την ψευδεπίγραφή ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ”.

Περί εναλλακτικής, δήλωσε:

“Εκβιάστηκε ο ελληνικός λαός αλλά δεν ενέδωσε. Οφείλαμε να έχουμε προετοιμαστεί και κάποιοι προετοιμάσαμε επιτροπές και εργαλεία. Είχα δρομολογήσει διαδικασίες μέσα από τις δύο τουλάχιστον επιτροπές της Βουλής, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν όπλα στη διαπραγματευτική φαρέτρα της κυβέρνησης, η οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ”.

Επισήμανε ότι μπορεί η συμφωνία να ήταν όντως προϊόν εκβιασμού, αλλά κάποιοι ήταν έτοιμοι και πρόθυμοι να ενδώσουν, χωρίς να συγκαταλέγει τον πρωθυπουργό ανάμεσα σε αυτούς. “Πρόκειται για τους ίδιους που έτρεχαν στα ΑΤΜ, πριν ακόμα ανακοινωθούν τα capital controls”. “Το ότι η στρατηγική δεν λειτούργησε είναι ευθύνη εκείνων που είχαν στα χέρια τους τον χειρισμό”.

Υποστήριξε επίσης ότι υπερασπίστηκε τον κ. Τσίπρα, μέχρι τη στιγμή που άρχισε “να μιλάει για παιδιαρίσματα” και πριν ξεκινήσει την επίθεση του εναντίον της.

Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε στη συνέχεια την έκπληξη της για τα ψηφοδέλτια που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την τοποθέτηση του κ. Φλαμπουράρη ως πρώτου στο ψηφοδέλτιο της Α΄Αθηνών, για τον οποίο υπογράμμισε ότι “δεν έχει εκλεγεί ποτέ με σταυρό”.

Εξέφρασε απορία επίσης για την τοποθέτηση ως πρώτου του κ. Τσακαλώτου στην Β’ Αθηνών και για την σειρά του κ. Μάρδα στο ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης, για τον οποίο είπε ότι “είναι δοτός υπουργός και πρώην ΠΑΣΟΚ”. Ανέφερε μάλιστα πως δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο της παρουσίας του κ. Δραγασάκη στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση για το αν δείχνει αρχηγικές τάσεις, τόνισε πως δεν την αφορά η διεκδίκηση της εξουσίας, αλλά το κόμμα στο οποίο βρίσκεται να είναι συνεπής ως πολιτικός φορέας σε αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε.

Μεταξύ άλλων στάθηκε στο ότι ετοιμάζεται να συνυπογράψει από κοινού με τον πρώην υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ζαν Λικ Μελανσόν μια ευρωπαϊκή διακήρυξη με στόχο, να κάνουν κάτι πιο “επενδυτικό”.

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να επιλέξουν την Λαϊκή Ενότητα, για να ενισχύσουν το μέτωπο δημοκρατικής αντίστασης του λαού, “για να αμυνθεί στην προσπάθεια εκκαθάρισης του πολιτικού σκηνικού από όσους έμειναν πιστοί στο “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος, για να αναζωπυρώσει την ελπίδα που θέλουν να του αφαιρέσουν και γιατί η Λαϊκή Ενότητα θα υπερασπιστεί με συνέπεια τις ιδέες και τις αξίες της και δεν πρόκειται να προδώσει το λαό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα