Κωνσταντοπούλου: Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή έτσι δηλώνει

Κωνσταντοπούλου: Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή έτσι δηλώνει
ΑΘΗΝΑ-Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το νέο κόμμα της «Πλεύση Ελευθερίας»/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Με σαφείς αναφορές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, αλλά χωρίς να τους κατονομάσει, έδωσε το στίγμα του νέου της κόμματος η πρώην πρόεδρος της Βουλής, που ζήτησε την πτώση της σημερινής ηγεσίας στο Μαξίμου (vid)

Στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το στίγμα του νέου πολιτικού φορέα το βράδυ της Τρίτης. Υπό τους ήχους του People Have The Power οι παρευρισκόμενη το βράδυ της Τρίτης στο Γκάζι, παρακολούθησαν την πρώτη δημόσια παρουσία του νέου πολιτικού φορέα, παρουσία της Νάντιας Βαλαβάνη, της Ραχήλ Μακρή, αλλά και του Γάλλου μέλους του Αριστερού Μετώπου, Ερίκ Κοκερέλ.

Με την ομιλία της στο Θέατρο Χυτήριο, επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να τους κατονομάζει, ενώ ζήτησε να φύγει η “παρεοκρατία” του Μαξίμου. “Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή έτσι δηλώνει. Πατριώτης δεν είναι κανείς επειδή έτσι διαδηλώνει. Ο Ριζοσπαστισμός δεν είναι λεκτική εκγύμναση ούτε θεωρία, αλλά υπαρξιακή δοκιμασία, που έχει κόστος. Δημοκράτης δεν είναι κανείς επειδή απλώς το διακηρύσσει” ανέφερε στην ομιλία της.

Αυτοί που κυβερνούν σήμερα “αποδέχθηκαν ως ανθρωπάκια να κυβερνούν μια υποδουλωμένη χώρα, την ώρα που ο λαός της έλεγε το πιο μεγαλειώδες ΌΧΙ στην υποταγή και δήλωνε παρών και έτοιμος να παλέψει για τη ζωή και το μέλλον του” είπε και τόνισε πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από το επίορκο, διεφθαρμένο προσωπικό των περασμένων δεκαετιών.

“Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μια πλεύση ανοιχτής θάλασσας και ανοιχτών οριζόντων. Πάμε σε αυτήν με ανοιχτή καρδιά, ανοιχτό μυαλό, αλλά και ανοιχτά τα μάτια” ανέφερε η κα. Κωνσταντοπούλου σε άλλο σημείο της ομιλία της, παραθέτοντας τα 6 ‘Δ’, που ως “πανιά” βρίσκονται στο σήμα του κόμματος και συμβολίζουν όπως είπε Τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, τη Διαφάνεια, τα Δικαιώματα, τη Διαγραφή του Χρέους και τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.

Κεντρικός άξονας της ομιλίας της πρώην προέδρου υπήρξε και το δημοψήφισμα του Ιουλίου. “Ο λαός αυτός δεν παραιτήθηκε. Προδόθηκε και πληγώθηκε, αλλά δεν παραδόθηκε. Δεν συνθηκολόγησε, όπως οι ηγεσίες του” σημείωσε και σε άλλο σημείο τόνισε πως η σημερινή ηγεσία “ενδόμυχα τρέμει ότι το ιστορικό γεγονός του μεγάλου ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, που αποτέλεσε ιστορικό υπαρξιακό βίωμα εκατομμυρίων ανθρώπων και διαμόρφωσε το σύγχρονο αγωνιστικό φρόνημα των νέων γενεών θα σκιρτήσει, θα αναβλύσει και θα κατακλύσει αυτό το κακοστημένο πολιτικό σκηνικό”.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία της:

ΑΘΗΝΑ-Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάσε το νέο κόμμα της «Πλεύση Ελευθερίας».(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

ΑΘΗΝΑ-Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάσε το νέο κόμμα της «Πλεύση Ελευθερίας».(Phasma-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Phasma

Στην ανοιχτή συγκέντρωση παρευρέθησαν παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης, όπως η Νάντια Βαλαβάνη, καθώς και η Ραχήλ Μακρή. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ένας φοιτητής Οικονομικών, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος και υπήρξε μέλος της Επιτροπής αλήθειας Χρέους.

ΑΘΗΝΑ-Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάσε το νέο κόμμα της «Πλεύση Ελευθερίας».(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Στη συνέχεια στο βήμα της Βουλής ανέβηκε η καθηγήτρια στο τμήμα ΕΜΜΕ, του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέπη Ρηγοπούλου, μια γυναίκα με πλούσια λογοτεχνική δραστηριότητα, αλλά και η οποία βρέθηκε μπροστά στην πόρτα του Πολυτεχνείου τη νύχτα της εισβολής του Τανκ.

ΑΘΗΝΑ-Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάσε το νέο κόμμα της «Πλεύση Ελευθερίας».(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Τέλος, παρών στην εκδήλωση και χαιρετισμό απηύθηνε και ο Γάλλος Ερίκ Κοκερέλ, στέλεχος του Αριστερού Μετώπου Γαλλίας.

Παράλληλα με την εκδήλωση, δόθηκε στη δημοσιότητα και η ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας. Διαβάστε το κείμενο της διακήρυξης παρακάτω:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα