Κωνσταντοπούλου: Την επόμενη βδομάδα τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος

Κωνσταντοπούλου: Την επόμενη βδομάδα τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος
Ακρόαση του Philippe Legrain, πρώην συμβούλου του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στην Βουλή την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Η επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος αναμένεται να δώσει την επόμενη εβδομάδα τα πρώτα στοιχεία της για την υπόθεση. Στο μεταξύ ανακλήθηκε προμήθεια τηλεφωνικών συσκευών Siemens που προορίζονταν για το κοινοβούλιο

Τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος θα δημοσιοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την Πέμπτη, οι εργασίες της επιτροπής συνεχίστηκαν παρουσία του οικονομολόγου, συγγραφέα και δημοσιογράφου Φιλίπ Λεγκρέν ο οποίος έχει ασκήσει στο παρελθόν σκληρή κριτική στην τακτική των Βρυξελλών σχετικά με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για καταστροφική στρατηγική και απόλυτα λανθασμένους χειρισμούς. Ο κ. Λεγκρέν διετέλεσε και σύμβουλος του πρώην προέδρου της Κομισιό Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η επιτροπή έχει προσκαλέσει κ αι τη Γαλλίδα δικαστή-ανακρίτρια και ευρωβουλευτή των Πρασίνων Εύα Ζολί, που θα ενημερωθεί για το έργο της Βουλής στο θέμα του χρέους.

Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν από Δευτέρα με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διενθές Νομισματικό Ταμείο.

Η προμήθεια της Siemens που ακυρώθηκε

Εξάλλου, η πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι ανακλήθηκε η απόφαση για την προμήθεια τηλεφωνικών συσκευών της εταιρείας Siemens (σ.σ. για τις ανάγκες των τηλεφωνικών κέντρων των κτιρίων της Βουλής), επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «αυτοί που σκέφτηκαν να εμφυτεύσουν μια τέτοια συμφωνία, ενώ είναι σε εξέλιξη μια μάχη, είχαν μια πολύ κακή ιδέα».

Και πρόσθεσε: «Η απόφαση ανακλήθηκε, αλλά θα ερευνηθεί ποιοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη μάχη του Κοινοβουλίου κατά της διαφθοράς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα