Κοντονής: Άστοχη η δήλωση Μητσοτάκη για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου

ΒΟΥΛΗ //  (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) 
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018.  (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ξεκαθάρισε ότι η μεταγωγή δεν αποφασίστηκε από την κυβέρνηση αλλά από την επιτροπή Μεταγωγών γιατί ο κατηγορούμενος θα έχει πολλές δικαστικές υποχρεώσεις στην Αθήνα

Σκληρή απάντηση στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση «κάνει ό,τι της ζητούν» οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε κακή έμπνευση» ανέφερε ο κ. Κοντονής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η απόφαση της επιτροπής μεταγωγών για μεταφορά στον Κορυδαλλό του κατηγορούμενο για τρομοδέμα Ντίνο Γιαγτζόγλου αποτελεί υποχώρηση της κυβέρνησης στις απειλές των τρομοκρατών. «Είναι άστοχη η δήλωση του Μητσοτάκη. Δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Ελπίζω είναι πιο προσεκτικός την άλλη φορά» είπε ο κ. Κοντονής και ξεκαθάρισε ότι την απόφαση δεν την έλαβε η κυβέρνηση αλλά η αρμόδια επιτροπή μεταγωγών.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι υπήρξε αίτημα του Γιαγτζόγλου να μεταφερθεί από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό και η επιτροπή μεταγωγών -στο πλαίσιο αναμόρφωσης των φυλακών - αποφάσισε ότι θα είναι και αυτός ο κρατούμενος μέσα σε εκείνους που θα μεταφερθούν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε, μάλιστα, για σωστή απόφαση σημειώνοντας ότι ο Γιαγτζόγλου θα έχει πολλές δικαστικές υποχρεώσεις στην Αθήνα. «Δεν θέλουμε κανένας κατηγορούμενος να πει ότι διαμορφώνονται επαχθείς συνθήκες εις βάρος του» συμπλήρωσε ο κ. Κοντονής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Με γραμμή 'Νόμος και τάξη' στην υπόθεση Γιαγτζόγλου

ADVERTISING

SHARE: