Κοντονής για σύλληψη Τούρκων: Ήταν ναυτικοί που αφέθηκαν ελεύθεροι

Κοντονής για σύλληψη Τούρκων: Ήταν ναυτικοί που αφέθηκαν ελεύθεροι
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής Eurokinissi

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, την τουρκική προκλητικότητα, τον νόμο Παρασκευόπουλου και τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Τοποθετήθηκε παράλληλα για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής

«Η Τουρκία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη με ποιον τρόπο μεταχειριζόμαστε τους Τούρκους πολίτες που έχουν παραβιάσει διατάξεις του ελληνικού Δικαίου και με ποιον τρόπο μεταχειρίζεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» τόνισε σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.

«Οι δύο Τούρκοι ήταν ναυτικοί οι οποίοι προσέγγισαν το λιμάνι της Ζακύνθου, είχαν μείνει εκεί για δύο 24ωρα. Μετά πήγαν στην Κυλλήνη και δεν είχαν τα νόμιμα έγραφα για να βρίσκονται εντός ελληνικής επικράτειας. Είχαν ωστόσο τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Στη διαδικασία παρενέβη το τουρκικό προξενείο δηλώνοντας ότι οι δύο θα έχουν ως μόνιμη κατοικία την έδρα του τουρκικού προξενείου στην Αθήνα. Αυτό που είπαμε στην Τουρκία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» συνέχισε.

«Αν μέσα στον Μάιο λήγει το 18μηνο θα αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι, οι συνταγματικές διατάξεις δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση» διευκρίνισε ενώ σε ερώτηση περί “απαγωγής” τους απάντησε: «Όχι δεν μπορεί να γίνει απαγωγή τους στην Ελλάδα, ούτε μπορώ να φανταστώ ότι θα κάνουν κάτι τέτοιο οι Τούρκοι».

Περί νόμου Παρασκευόπουλου

«Βρισκόμαστε σε έναν παραλογισμό. Επιτίθενται στον Παρασκευόπουλο με έναν τρόπο λαϊκιστικό για ένα νόμο για τον οποίο έχει δεχθεί θετικές κρίσεις η Ελλάδα.Δέχεται απαράδεκτες επιθέσεις ο Παρακσευόπουλος και μάλιστα με έναν τρόπο που είναι έντονα λαϊκιστικός. Ο νόμος έχει ισχύ για ένα χρόνο, μετά τον πέρας της ισχύς του, θα εξετάσουμε την κατάσταση στις φυλακές και αν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, θα δούμε αν υπάρχει ζήτημα περαιτέρω παράτασης του νόμου ή όχι».

Ανέφερε ακόμη ότι αυτή την στιγμή στις φυλακές βρίσκονται περίπου 10.000 κρατούμενοι και τόνισε ότι για πρώτη φορά ψηφίστηκαν αποσυμφορητικοί νόμοι από τη ΝΔ.

Για Ρουβίκωνα

Σχετικά με την αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνα”, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το υπάρχον πλαίσιο είναι υπερ-επαρκές και εκτίμησε ότι μια αύξηση των ποινών ή η ποινικοποίηση ορισμένων δραστηριοτήτων δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κοντονής επεσήμανε: «Έχει κρατήσει πολύ. Πολλοί οι μάρτυρες και οι κατηγορούμενοι. Πολλές οι σοβαρές δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Εφετείο. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να βρεθούν χώροι να φιλοξενήσουν τη δίκη για την επιτάχυνση της» διαδικασίας.

Για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ.

«Εγώ βλέπω το ΚΙΝΑΛ -ειδικά με την τελευταία τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά που ζητάει εκλογές, για να ισορροπήσει την άλλη τοποθέτησή της περί συνταγματικής αναθεώρησης- να έχει εξελιχθεί σε δεκανίκι της ΝΔ και της επιθετικής ρητορικής του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Το ΚΙΝΑΛ πολιτεύτηκε με μια ακραία αντιδεξιά ρητορεία την περίοδο της Μεταπολίτευσης και σήμερα αφού πέρασε από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, εμφανίζεται πότε να λέει το Α, πότε το Β και τελικά να μην μπορεί να αποκοπεί από την κληρονομιά της συγκυβέρνησης. Απομακρύνεται από τη μεγάλη προοδευτική, ριζοσπαστική παράταξη στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα