Κόντρα κορυφής για Σαμαρά και Καρανίκα

Κόντρα κορυφής για Σαμαρά και Καρανίκα

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης. Το Μαξίμου κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι θέλει να συνεχίσει το έργο Σαμαρά. Δεν απαντάμε σε Καρανίκες, σχολιάζει η ΝΔ

«Το σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση, έχει πλέον πέσει στο κενό», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και ασκούν δριμεία κριτική στον κ. Μητσοτάκη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή – όπως αναφέρουν – τον ετεροχρονισμένο σχολιασμό της ομιλίας του πρωθυπουργού για τον Προϋπολογισμό, μέσω «σημειώματος».

Οι κυβερνητικές πηγές μιλούν για «συμφωνία του ψεύδους» του κ. Μητσοτάκη και καταλογίζουν στη ΝΔ ότι «συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της καταστροφολογίας και επιδιώκει την εκδικητική επιστροφή της στην εξουσία, για να εφαρμόσει το 4ο μνημόνιο και να ολοκληρώσει το αντικοινωνικό έργο του κ. Σαμαρά». Τονίζουν προς τη ΝΔ ότι «η χώρα δεν πρόκειται να πέσει ξανά στα χέρια των προθύμων της καταστροφής» και υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με ορίζοντα την άμεση ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), με ταυτόχρονη μέριμνα για τη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας».

Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν ότι «η ΝΔ χρειάστηκε δύο μέρες για να σχολιάσει με «σημείωμα» της, την ομιλία του Πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό, μόνο και μόνο για να αναπαράξει τα γνωστά ψεύδη και την καταστροφολογία, που κατέρρευσαν και πάλι το Σάββατο στη Βουλή». Τονίζουν ότι «η Βουλή ψήφισε έναν Προϋπολογισμό που ενισχύει τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια καθώς και τις επενδύσεις και την έρευνα» και ότι την ίδια στιγμή «διασφαλίζει την δημοσιονομική σταθερότητα και την αδιατάρακτη εκτέλεση του Προϋπολογισμού, μιας και δεν υπάρχουν πλέον οι παράλογοι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η ΝΔ».

Αντίθετα, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «την ίδια ώρα η «Συμφωνία του Ψεύδους» του κ. Μητσοτάκη:

1. Μιλά για την οπισθοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας και δημοσιονομικό εκτροχιασμό, τη στιγμή που τη διετία 2012 - 2014 της σκληρής λιτότητας, άφησε πίσω της απολύσεις, ανεργία, περικοπές δαπανών στο κοινωνικό κράτος και εκτεταμένη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

2. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να υπερασπίζεται το success story του κ. Σαμαρά που στο τέλος του 2014, παρέδωσε άδεια ταμεία και ένα έλλειμμα ύψους 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του πλεονάσματος που είχε υπογράψει.

3. Η ΝΔ «ξεχνά» ότι χωρίς τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου το 2015, η χώρα θα ήταν δεσμευμένη λόγω των υπογραφών Σαμαρά - Βενιζέλου σε εξοντωτικούς στόχους πλεονασμάτων που, συγκεκριμένα για το 2017, θα σήμαινε ότι 5 δισ. ευρώ θα έπρεπε να αφαιρεθούν από την ελληνική οικονομία.

4. «Ξεχνά» ότι είναι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά αυτή που είχε δεσμεύσει τη χώρα σε στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, κατά μέσο όρο 4% μέχρι το 2030!

5. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την παραπλάνηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Εκεί όπου η επαναδιαπραγμάτευση και η βελτίωση των συμβάσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, σε μια σειρά από επενδύσεις, ακύρωσε τις λεόντειες και ζημιογόνες συμβάσεις που είχαν υπογράψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Κατόπιν αυτών, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «η ΝΔ συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της καταστροφολογίας και επιδιώκει την εκδικητική επιστροφή της στην εξουσία, για να εφαρμόσει το 4ο μνημόνιο και να ολοκληρώσει το αντικοινωνικό έργο του κ. Σαμαρά». Χαρακτηρίζουν δε τον κ. Μητσοτάκη «πιστό συνεχιστή της πολιτική του» και προσθέτουν πως η ΝΔ «δηλώνει πρόθυμη για να υλοποιήσει σκληρότερη λιτότητα και υπόσχεται - και δια του αντιπροέδρου της - να εφαρμόσει ακόμα περισσότερα μέτρα από αυτά που εισηγείται το ΔΝΤ».

«Ενημερώνουμε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η χώρα δεν πρόκειται να πέσει ξανά στα χέρια των προθύμων της καταστροφής», σημειώνουν, συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα έχει, πλέον, όραμα και βηματισμό και εισέρχεται σε μια περίοδο ανάκαμψης, όπως εκτιμούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί». «Η κυβέρνηση», υπογραμμίζουν, «θα συνεχίσει να εργάζεται με ορίζοντα την άμεση ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), με ταυτόχρονη μέριμνα για τη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας».

«Το σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση, έχει, πλέον, πέσει στο κενό», καταλήγουν οι πηγές της κυβέρνησης.

Άμεση ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ η οποία τονίζει πως "η αλήθεια δεν διαστρέφεται όσα non paper και να βγάλουν οι «Καρανίκες» του Μεγάρου Μαξίμου. Η αποσταθεροποίηση στη χώρα έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ".

"Είναι εκείνοι που άλλες φορές μόνοι τους, άλλες με τη σύμπραξη της Χρυσής Αυγής και των μόνιμων παρατρεχάμενών τους των ΑΝΕΛ, έσυραν τη χώρα σε μια τεράστια περιπέτεια της οποίας τις συνέπειες πληρώνουν σήμερα οι πολίτες", συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

"Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που την περίοδο 2012 - 2014 υποδαύλιζαν ακραίες κοινωνικές αντιδράσεις, οργάνωναν τραμπουκισμούς, σπίλωναν και συκοφαντούσαν τους αντιπάλους τους, δηλητηρίαζαν την κοινή γνώμη με ψέματα και δημαγωγικές υποσχέσεις.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που υπονόμευσαν ευθέως την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας, καλώντας τους πολίτες, το φθινόπωρο του 2014, να μην πληρώνουν τις δόσεις τους και να μην ενταχθούν στην ρύθμιση των 72 δόσεων, υποσχόμενοι «σεισάχθεια».

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που εμπόδισαν το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Δεκέμβριο του 2014 προκαλώντας εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κόντεψαν να τινάξουν τη χώρα στον αέρα με την καταστροφική πολιτική του πρώτου εξαμήνου του 2015 που άφησε πίσω της ζημιά 86 δισ. ευρώ. Και θα την είχαν τινάξει, αν η Αντιπολίτευση δεν είχε σταθεί τότε στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που σήμερα αποσταθεροποιούν τη χώρα γυρίζοντας την στην ύφεση, εξοντώνοντας τους πολίτες και την οικονομία αυξάνοντας φόρους και εισφορές.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που έχουν βυθίσει τη χώρα σε γενική κατάθλιψη και έχουν καταστήσει τους Έλληνες τον πιο απαισιόδοξο λαό στην Ευρώπη".

Επιπλέον η Πειραιώς συμπληρώνει πως "οι πολίτες γνωρίζουν πλέον καλά τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και βιώνουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής τους, για αυτί και σήμερα τους γυρίζουν την πλάτη με απόλυτη περιφρόνηση".

Και καταλήγει η ΝΔ: "Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν διαστρέφεται όσα non paper και να βγάλουν οι «Καρανίκες» του Μεγάρου Μαξίμου".

Η αρχική ανακοίνωση της ΝΔ που προκάλεσε την κυβερνητική αντίδραση ανέφερε:

"Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είδαν στη Βουλή έναν πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων. Έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έδωσε κανένα όραμα για την επόμενη μέρα. Δεν παρουσίασε καμία αναπτυξιακή πρόταση, δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο για τη χώρα. Αναλώθηκε και πάλι σε επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης. Απέδειξε ότι είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ιστορία, που αντί να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση, κατηγορεί την επόμενη. Και φυσικά αναλώθηκε στο αγαπημένο του σπορ: Τη θρασεία διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τη διασπορά ψεμάτων.

Ο κ. Τσίπρας απέτυχε να απαντήσει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που του ετέθησαν, στην τεκμηριωμένη κριτική και στα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν αντέκρουσε τα στοιχεία για την τεράστια οπισθοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας την τελευταία διετία, όπως όλοι οι δημοσιονομικοί δείκτες καταδεικνύουν.

Δεν απάντησε στη δομημένη κριτική για τον προβληματικό προϋπολογισμό του 2017.

- Την υπερφορολόγηση των πάντων.

- Την κοινωνικά άδικη επιβάρυνση των έμμεσων φόρων.

- Τη ναρκοθέτηση της οικονομίας με μια σειρά από «βόμβες», που απειλούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις αστικές συγκοινωνίες και τη ΔΕΗ.

Δεν σχολίασε καν τις επιφυλάξεις που υπάρχουν από διεθνείς φορείς (ΟΟΣΑ), από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ακόμα και από τους ίδιους τους συντάκτες του προϋπολογισμού, σχετικά με τη βιωσιμότητα των προβλέψεών του.

Δεν απάντησε καν στο πώς αισθάνεται που σήμερα παρουσιάζει ως επιτυχία πολιτικές που ο ίδιος πολέμησε τόσα χρόνια, όπως οι αποφάσεις για την Cosco, τα περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό, τα οδικά δίκτυα, τις όποιες αποκρατικοποιήσεις, αν και εφόσον όλα αυτά προχωρήσουν κανονικά.

Ο κ. Τσίπρας, μας άφησε με την απορία πώς γίνεται τη μία ημέρα να «απειλεί» τους δανειστές με εκλογές και την άλλη να διαβεβαιώνει τη Βουλή ότι θα μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του μέχρι την τελευταία ημέρα. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Κάθε μέρα που μένει στην κυβέρνηση κοστίζει ακριβά στη χώρα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για ΔΝΤ και εκλογολογία

ADVERTISING

SHARE: