Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος: Τι έκανε ο Τσίπρας στο Παρίσι

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλέι με δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τους μεταφέρει στις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλέι με δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τους μεταφέρει στις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους "για διακοπές του πρωθυπουργού". Σκληρή και η απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου

Σκληρή απάντηση από κυβερνητικές πηγές στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίον κατηγορούν για διακίνηση ψευδών πληροφοριών, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος, για να πάει διακοπές.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.

Όπως εξηγούν στη συνέχεια κυβερνητικές πηγές, "για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ":

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.

Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες. Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη.

"Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά", αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας πως "σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης".

ΝΔ: Αν είχε πάει να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στα όσα αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι.

«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός - προφανώς μαζί με την οικογένειά του - πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβώνα" τονίζει η ΝΔ εκφράζοντας την εκτίμηση πως αν ο πρωθυπουργός είχε πάει για να δει επενδυτές θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.

«Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία. Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ADVERTISING

SHARE: